Utvrđen uzrok pojave dima na vozilu "Vihor"

Tehnički remont Bratunac /TRB/ obavještava javnost da su stručnjaci kompanije zajedno sa dva sudska vještaka za vještačenje požara ustanovili da je problem na vozili “Vihor”, 2. februara na auto-putu “9. januar”, nastao usljed manjeg kvara automatske parking kočnice. Tom prilikom došlo je do topljenja plastike, a posljedično i do pojave gustog dima na vozilu.

Utvrđen uzrok pojave dima na vozilu "Vihor"
FOTO: Screenshot

- Želimo istaći da parking kočnice nisu proizvod TRB-a. Njih proizvodi renomirani evropski proizvođač, te se iste ugrađuju u veliki broj borbenih vozila najvećih svjetskih brendova u EU, ali i širom svijeta. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Važno je napomenuti i da je vozilo u momentu incidenta bilo podvrgnuto ekstremnim uslovima brzine i opterećenja, i do 65 odsto više od tehničkih karakteristika vozila, što je dio redovnih i planskih aktivnosti koje TRB sprovodi u svrhu testiranja naših vozila, navodi se u saopštenju.

Ovim saopštenjem TRB želi da otkloni sve sumnje da je pomenuta situacija rezultat konstrukcijskih problema naših vozila ili bilo kakve "diverzije".

"Proizvodi kompanije "TRB", a naročito naša borbena vozila, predstavljaju krunu industrijske proizvodnje u Republici Srpskoj. Zbog toga, ali i zbog stotina radnika koji vrijedno i predano rade u našoj kompaniji, dužni smo da informišemo javnost o stvarnim činjenicama koje su dovele do dimljenja na vozilu i demantujemo spekulacije o lošem kvalitetu proizvoda  koje se, bez ikakve odgovornosti, iznose u javnost", zaključuje se u saopštenju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA