Četiri važna pitanja koja biste trebali postaviti djeci nakon škole

Da biste bili u toku sa svime što se događa u životu vaše djece, nužna je komunikacija, no nisu sva djeca niti pričljiva niti voljna podijeliti sa svojim roditeljima detalje o tome kako im je prošao dan.

Četiri važna pitanja koja biste trebali postaviti djeci nakon škole
FOTO: DepositPhotos

Rutina razgovora TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Rutina razgovora nakon škole podosta je važna ne samo zbog toga jer ćete bolje razumjeti kako izgledaju njihovi dani kada nisu s vama već takvi razgovori mogu poslužiti kao izvrsni pokretači razgovora o drugim temama.

Kroz ova četiri pitanja vjerujemo da ćete dobiti odgovore duže od jedne riječi.

Šta je (prijatelj, učiteljica) danas rekao?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Uz klasično pitanje “kako je bilo u školi”, pitajte djecu i šta je neko rekao, poput učitelja, učiteljice ili najboljeg prijatelja ili prijateljice, jer će to pitanje nagnati djecu na razmišljanje šta je neko zasita rekao te su velike šanse da ćete dobiti konkretnije i detaljnije odgovore.

Je li te nešto danas u školi uplašilo?

Ovo pitanje, osim ako ne vidite potrebu za time, ne morate postavljati svakog dana, ali jednom sedmično je sasvim uredu kako biste malo više upoznali okruženje u kojem vaše dijete boravi te saznali ako od nečega ima strah.

Takve stvar obično se neće saznati nekim spontanim razgovorom, ali to je informacija koja može biti vrijedna, prenosi Avaz.

Šta te danas nasmijalo?

Osim što ćete se i vi nasmijati, djeca vole dijeliti takve stvari te će im sigurno biti drago da su nekom šalom i vama izmamili osmijeh na lice!

Šta ste igrali za vrijeme odmora?

Ovdje ćete saznati i kako se provodio odmor i s kim se vaše dijete družilo te s kime najviše provodi slobodno vrijeme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA