Đorđe Perić - Koncerti u Kini sa šangajskim simfonijskim orkestrom

Od 23.3. do 5.4. 2024. godine u Šangaju, Kina, održava se VI Internacionalni muzički festival "Spring in Shanghai".

Đorđe Perić - Koncerti u Kini sa šangajskim simfonijskim orkestrom

Četrnaestogodišnji Đorđe Perić iz Bijeljine, na poziv Kineske asocijacije akordeonista, nastupiće na svečanoj ceremoniji otvaranja, kao i zatvaranja ovog prestižnog festivala, zajedno sa šangajskim studentskim simfonijskim orkestrom. Takođe, izvešće solo nastup u toku festivalskih dana. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pored mnogih istaknutih imena iz svijeta muzike koji će nastupiti na festivalu, Đorđe će biti najmlađi učesnik.

Kina se ističe po svojim vodećim i prestižnim muzičkim festivalima, što je čini jednom od vodećih svjetskih zemalja u muzičkoj umjetnosti. U poslednjim decenijama, Kina je doživela ekspanziju u oblasti  harmonike, te danas predstavlja jednu od vodećih svjetskih zemalja kada je u pitanju ova umjetnost.

Organizatori su na svom veb sajtu objavili veoma lijepu najavu za Đorđa, talentovanog mladog virtuoza, ističući njegovu izuzetnu vještinu i muzički dar koji će dodatno obogatiti festivalske sadržaje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Mladi virtuoz izjavio je da mu je velika čast što će nastupiti u Kini na ovako prestižnom festivalu, te da je privilegija dobiti priliku da svira sa studentskim simfonijskim orkestrom.

“Zahvaljujući ljubavi prema muzici i posvećenosti svom instrumentu, imao sam priliku da putujem i nastupam širom mnogih zemalja svijeta", poručio je Đorđe.

Đorđe Perić učenik je Osnovne muzičke škole "Kornelije Stanković" u Bijeljini u klasi svog oca, profesora Slaviše Perića, jednog od najpriznatijih svjetskih pedagoga i izvođača u oblasti akademske harmonike

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 08:00

    15°C
  • 11:00

    17°C
  • 14:00

    21°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

142 cm

Promjena: 1cm

Sava Jamena

328 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 17. May 2024. 05:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI