Ukupno slučajeva
555 (+5)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Gadafi poručio da će pobediti

Tripoli - Libijske vlasti oslobodile u Tripoliju dvojicu novinara Frans presa i jednog iz agencije Geti. Gadafi poručio da će pobediti pobunjenike i zapadne sile.

REGION I SVIJET

Libija je, na osnovu rezolucije SB UN, već četiri dana pod udarom vazdušnih napada zapadnih sila.

U kratkom obraćanju naciji na državnoj televiziji, Gadafi je poručio da će se boriti i na kraju pobediti pobunjenike i međunarodne snage. Kako je preneo Bi-Bi-Si, Gadafijev govor je trajao tri minuta i prenosila ga je državna televizija.

On je istakao da je u toku novi krstaški rat, koje su krstaške zemlje pokrenule protiv islama i da bi sve islamske vojske trebalo da mu se pridruže. On je poručio da se neće predati i da će pobediti koalicione snage uskoro, ali i dugoročno.

"Najmoćnija vazdušna odbrana su ljudi. Evo ljudi. Gadafi je medju ljudima. To je vazdušna odbrana", rekao je Gadafi.

U međuvremenu, američka državna sekretarka Hilari Klinton je za Ej-Bi-Si njuz rekla da se čuje da ljudi bliski Gadafiju kontaktiraju ljude koje poznaju širom sveta u Africi, na Bliskom istoku, Evropi, Severnoj Americi i pitaju ih šta da rade i kako da se iz svega izvuku.