Zanzibar, Maldivi ili Dominikasnka Republika, rešimo trilemu

Zanzibar je egzotična destinacija koja oduzima dah, pružajući putnicima nezaboravno iskustvo afričkog raja. Maldivi su priča za sebe, tirkizni dodir luksuza kome svi teže. Dominikanska Republika all inclusive egzotična destinacija za svačiji džep.

Zanzibar, Maldivi ili Dominikasnka Republika, rešimo trilemu
FOTO: Pixels.com

Putovanje na Zanzibar TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Zanzibar je poznat po svojim beskrajnim plažama, tirkiznom moru i bogatoj istoriji. Ostrvo je deo Tanzanije i nalazi se u Indijskom okeanu, što ga čini idealnom destinacijom za sve one koji žele da pobegnu od užurbane svakodnevice i uživaju u miru i lepoti prirode.

Zanzibar je poznat po svojim belim peskovitim plažama, kao što su Nungwi, Kendwa i Jambiani. Ovo su savršena mesta za sunčanje, ronjenje i uživanje u kristalno čistom moru.

Jedna od najpoznatijih stvari na Zanzibaru je hrana. Ovde možete probati raznovrsne specijalitete koji se temelje na svežim morskim plodovima, začinima i lokalnim proizvodima. Neke od omiljenih specijaliteta su:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Domaća riblja čorba: Bogata ukusima svežih riba, začina poput kima i korijandera, ova čorba je prava poslastica za ljubitelje morskih plodova.

Pilau: Tradicionalno jelo koje se pravi od pirinča, mesa (često piletine ili janjetine) i začina. Ova aromatična poslastica će vas sigurno osvojiti svojim ukusom.

Morski plodovi: Na Zanzibaru imate priliku da probate sveže ulovljene morske plodove poput lignji, škampa, rakova i ribe pripremljene na različite načine, što čini obrok nezaboravnim iskustvom.

Voće: Ne zaboravite da probate egzotično voće poput manga, papaje i kokosa koji su obilno prisutni na ovom ostrvu.

Kada ste na Zanzibaru, postoji nekoliko atrakcija koje morate posetiti:

Stone Town: Ovo je istorijski grad koji je pod zaštitom UNESCO-a. Šetnja kroz uske ulice, poseta lokalnim tržnicama i obilazak istorijskih znamenitosti čine Stone Town jedinstvenim iskustvom.

Prison Island: Ostrvo koje je nekada služilo kao zatvor danas je dom zaštićenih životinja poput velikih kornjača. Posetite Prison Island da biste se upoznali sa lokalnom faunom i uživali u prelepom pejzažu.

Zanzibar Butterfly Centre: Ovo je centar posvećen očuvanju leptira i njihovom prirodnom okruženju. Idealno je mesto za porodični izlet i učenje o očuvanju prirode.

Zanzibar je destinacija koja nudi nezaboravna iskustva za sve vrste putnika, od avanturista do ljubitelja prirode i kulture. Njegova bogata istorija, ukusna hrana i prelepa priroda čine ga jednim od najatraktivnijih mesta za posetu u Africi.

Maldivi, tirkizna oaza u Indijskom okeanu

Putovanje na Maldive je san mnogih putnika, pružajući nezaboravno iskustvo tropskog raja na sredini Indijskog okeana. Bilo da želite odmor u miru i tišili ili želite da uživate u raznim aktivnostima Maldivi su prava destinacija za sve vrste putnika.

Maldivi su poznati po svojim beskrajnim belim peskovitim plažama i kristalno čistom tirkiznom moru. Suvišno je trošiti reči na Maldivske plaže kada znamo da je to sami vrh piramide, da jednostavno ne postoji lepše mesto na planeti za ljubitelje tirkiznog mora i plaže.

Maldivi nude nezaboravno iskustvo ukusne hrane, posebno morskih plodova. Ukoliko volite gurmanluke možete se opustiti uz Mas Huni, je tradicionalno maldivsko jelo napravljeno od ribe, kokosa, luka i začina. Obično se služi uz roshi (vrsta palačinke) i jaje. Riblja čorba koja predstavlja neizbežno predjelo se često priprema od tune, limete, crnog bibera i začina Garudiya je ukusno jelo koje greje dušu. Jednostavno ovde možete uživati u mnogim morskim specijalitetima, ali i u vrhunski prpiremljenim jela od piletine i govedine. Na zaboravite da poznati lanci hotela svoje najbolje kuvare šalju baš ovde, kako bi se luksuz podigao na viši nivo.

Pored prelepih plaža i ukusne hrane, Maldivi nude i raznovrsne atrakcije za sve vrste putnika

Ovo je popularno mesto za ronjenje gde možete istražiti bogat podvodni svet Maldiva, uključujući koralne grebene, šarene ribe i morske kornjače. Plivanje sa delfinima, hranjenje ajkula ili ronjenje sa manta ražama samo su neke od aktivnosti koje su putnicima dostupne samo na Maldivima.

Posetite Male da biste istražili lokalnu kulturu, istorijske znamenitosti kao što su Hukuru Miskiy (stara džamija) i Sultan's Park. Proverite kako je živeti u glavnom gradu koji ima ograničen kopneni prostor.

Putovanje na Maldivi je poput ulaska u tropski raj, sa savršenim plažama, ukusnom hranom i nezaboravnim avanturama pod vodom. Ovo ostrvo je idealno mesto za opuštanje, istraživanje prirode i kreiranje nezaboravnih uspomena.

Dominikanska Republika all inclusive putovanje za svačiji džep

Dominikanska Republika, na Karipskom moru, privlači parove svojim prelepim plažama, tropskom klimom i bogatim kulturnim nasleđem. Ostrvo nudi raznovrsne aktivnosti poput istraživanja kolonijalnih gradova, avanturističkih tura u džunglama, i naravno, uživanja na belim peskovitim plažama. Putovanje u Dominikansku Republiku pruža priliku za nezaboravno iskustvo sa izborom smeštaja koji odgovara vašim potrebama i budžetu.

Dominikanska Republika nudi raznolike hotele koji zadovoljavaju širok spektar potreba i preferencija posetilaca.

Luksuzni odmarališta: Dominikanska Republika ima mnogo luksuznih odmarališta koja nude vrhunski smeštaj, bogatu ponudu aktivnosti, ekskluzivne restorane i spa centre. Ova odmarališta često imaju privatne plaže, bazene, teretane i golf terene. Neke od poznatih lanaca uključuju Breathless Resorts & Spas, Excellence Resorts i Secrets Resorts & Spas.

All-inclusive odmarališta srednje i visoke klase: Dominikanska Republika je poznata po svojim all-inclusive odmaralištima gde se hrana, piće i zabava često uključuju u cenu smeštaja. Ova vrsta odmarališta posebno je popularna među porodicama i parovima koji žele bezbrižan odmor. U ovoj kategoriji može se naći hotel za svačiji džep koji imaju najbolji odnos cene i kvaliteta.

U zavisnosti od vaših afiniteta, budžeta i potreba, Dominikanska Republika nudi širok izbor hotela koji će zadovoljiti sve vaše potrebe tokom odmora na ovom prelepom karipskom ostrvu.

Bilo da birate Maldivi, Mauricijus ili Dominikansku Republiku za vaše medeni mesec, ove destinacije garantuju romantično iskustvo i nezaboravne trenutke. Za više informacija o cenama, smeštaju i letovima, budite slobodni da kontaktirate agenciju Your Way iz Beograda sa što više detalja kako bi Vam iskustni agenti ponudili aranžmane prilagođene Vašim potrebama i budžetu. Uživajte u vašem putovanju izu snova!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

18°

  • 23:00

    18°C
  • 02:00

    16°C
  • 05:00

    14°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

62 cm

Promjena: -1cm

Sava Jamena

356 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 01. May 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI