Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli

Ne kaže se bez razloga da je pas čovjekov najvjerniji prijatelj! Vaš ljubimac i te kako osjeti kada ste neraspoloženi ili ne možete da se izborite sa ogromnom količinom stresa.

Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli

Međutim, postoje one rase koje će učiniti sve da vas opuste i odobrovolje - imaju bolje dejstvo i od tableta za smirenje, toliko su ljekoviti za dušu i misli. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

1. Kovrdžavi bišon

Bišon je mali bijeli pas, duge i kovrdžave dlake. Ima duge uši koje vise tik uz glavu, tamne, okrugle oči sa crnim ivicama, prilično dug, zakrivljen vrat, rep nosi dostojanstveno prebačen preko tela. Voli da bude u društvu čoveka. Ima nezavisan duh, inteligentan je, odan, smeo i živahan. Sa njim je lako živjeti jer je izuzetno veseo i samouvjeren. Lako ga je dresirati, uvijek je spreman svima da udovolji kako bi zadobio ljubav i pažnju. Voli kada su ljudi oko njega srećni

2. Zlatni retriver i labrador

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Koliko zlatni retriveri i labrador retriveri djeluju umirujuće na čovjeka govori činjenica da se te pasmine najčešće koriste u terapijske svrhe i kao psi vodiči i tragači. Izuzetno odani, inteligentni i laki za treniranje, retriveri su najsrećniji kada su u društvu čovjeka i pravi su primjer tvrdnje da je pas jedino biće koje vas voli više nego što voli sebe.

3. Maltezer

Ovo je rasa domaćih pasa priznata od Međunarodnog kinološkog saveza u grupi patuljastih pasa i pasa za pratnju. Rasa koju poznajemo danas ima poreklo od pradavnih pasa koje vežemo uz nazive Jadranskog ostrva Mljeta, izgubljenog Sicilijanskog gradića Melita i ostrva Malte. Jedna je od najstarijih rasa pasa. Njihova umiljatost smanjuje stres kod čovjeka čim mu se bribliže.

4. Bokser

Oraspoloži vlasnika tako što mu se "ponudi" za maženje kada osjeti da je potišten ili tužan. Najsrećniji je kada sa porodicom ostvari veoma blizak odnos.

5. Hrt

Vrlo blage i poslušne naravi, hrtovi rijetko kad laju, a imaju i poseban način iskazivanja bliskosti s čovjekom - dok stoji uz svog vlasnika, lagano se naslanja uz njegove noge.

6. Baset

Baset je prijateljski nastrojen, privržen i mio pas. Pošto je prvobitno lovio u čoporu, dobro se slaže sa drugim psima i generalno sa drugim životinjama. Orijentisani su prema ljudima i slažu se dobro sa djecom.

7. Bernardinac

Ova predivna rasa bila je inspiracija za ženku psa Darling, pseću dadilju u priči o Petru Panu. I zaista, bernardinac posebno voli malu djecu, a krase ga i velika želja da udovolji čoveku i visoki prag tolerancije. Mogu da se opišu kao ogromna klupka ljubavi koja su uz to i pametna, zaštitnički nastrojena i odličan izbor za porodice s malom djecom.

8. Koker-španijel

Pripadnici ove rase obožavaju mališane, a poznato je da se lako povezuju s djecom s mentalnim i emocionalnim problemima. Pa čak i njihova duga, svilenkasta dlaka može da delovati umirujuće. Koker-španijele lako je trenirati, teško ih je preplašiti i izrazito su voljni da udovoljavaju vlasniku. Dobro podnose i putovanja, pa će biti odlični pratioci kada odlazite negdje na odmor, a zapravo ih lako možete voditi bilo gdje sa sobom.

9. Francuski buldog

Reč je o minijaturnoj verziji engleskog buldoga koja, baš kao i njihovi rođaci, ima predivan karakter. Ovaj simpatični psić voli pažnju i biće vaš vjeran pratilac i prijatelj. Prilagodljivi su i staložene naravi, pa na čovjeka djeluju poput bensedina. Obožavaju da se igraju i pravi su veseljaci.

10. Jorkširski terijer

Prema priči, tokom Drugog svjetskog rata doktor Čarls Mejo vodio je sa sobom jorkširskog terijera u obilazak ranjenih mornaričkih oficira. "Jorki" je delovao vrlo pozitivno na vojnike i podigao im raspoloženje, i postao prvi terapeutski pas. Dokazano je da jorkširski terijer pomaže i kod teskobe zahvaljujući tome što ima sposobnost stvaranja vrlo čvrste povezanosti s čovjekom, prenosi Stil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

20°

  • 11:00

    20°C
  • 14:00

    21°C
  • 17:00

    16°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

61 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

349 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 02. May 2024. 08:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI