Priština spriječila izvođenje predstave Nenada Jezdića

Vlasti privremenih institucija u Prištini zabranile su danas da oprema za izvođenje predstave "Knjiga o Milutinu" beogradskog Zvezdara teatra bude prevezena na Kosovo u Metohiju, čime su onemogućili da ovaj komad bude odigran u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću.

Priština spriječila izvođenje predstave Nenada Jezdića

Glumac Nenad Jezdić trebalo je večeras da 202. put odigra predstavu "Knjiga o Milutinu" u Kulturnom centru u Kosovskoj Mitrovici, a sutra uveče u Leposaviću, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Međutim, oprema i njegovi saradnici zaustavljeni su na Jarinju iako su imali svu neophodnu prateću dokumentaciju i specifikaciju opreme.

Iz Kancelarije ukazuje da poslije jučerašnje zabrane Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju da posjeti svoju duhovnu kuću - Pećku patrijaršiju, zabrane i ukidanja upotrebe srpskog dinara na Kosovu i Metohiji, Aljbin Kurti sada želi da Srbima ukine i događaje iz kulture.

U saopštenju se dodaje da Kurti time želi da praktično ukine život Srbima na Kosovu u Metohiju, kao što je u više navrata branio i ukidao sportske događaje, skidao srpsku trobojku, branio vakcinaciju i stopirao dopremanje srpske robe u pokrajinu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

-Izvođenje pozorišne predstave nema nikakve veze za politikom, ali Kurti u svom suludom planu napada i proterivanja svega srpskog sa prostora Kosova i Metohije, ne preza ni od čega i obračunava se čak i sa kulturnim događajima - navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA