Etno selo Stanišići

  • (10)
5 Etno selo Stanišići, Bijeljina

Na izlazu iz Bijeljine na trećem kilometru prema Pavlovića mostu nalazi se Etno selo "Stanišići". Etno selo "Stanišići", izvan sadašnjeg vremena i prostora, vraća nas precima i prirodi, i budi u nama divljenje prema jednostavnosti nekadašnjeg načina života. Ovdje se odmaraju oči i duša, čovjek postaje plemenitiji ali i mudriji slušajući žuborenje potoka i rad vodenice.

Etno selo "Stanišići" osnovano je 2003. godine, zahvaljujući inspiraciji Borisa Stanišića. Više od nekoliko godina on je putovao po srpskim selima srednje Bosne u potrazi za starim kućama i predmetima koji će sačuvati predstavu o jednom vremenu i kulturi življenja sa kraja 19. i početka 20. vijeka. Rezultat je autentično planinsko selo u sred semberske ravnice. U selu se danas izdvajaju dvije cjeline. Jedna prikazuje svetovni život i izgrađena je od drveta. Čine je drvene kuće - brvnare sa pokućstvom koje im je vijekovima pripadalo. Kuće povezuju popločane kamene staze, a u centru sela su dva jezera.Druga cjelina je duhovnog karaktera i predstavljena je srednjevjekovnom arhitekturom građenom u kamenu, koja je u stvari skup replika istorijskog i religijskog značaja.

Restoran "Konoba Stanišić" raspolaže sa 200 mjesta u jednoj sali , 65 mjesta u drugoj sali kao i sa 100 smjesta na njegovim tersama.

Hotel "Pirg" zauzima dominantno mjesto u "Etno selu Stanišići" uklapajući se u kompletan ambijent sela.

Autentične drvene kuće su svojom unutrašnjošću prilagođene savremenim potrebama gostiju. Ukrašene su sa dosta suvenira i starih stvari iz tog perioda. One sadrže apartmane rađene u najprefinjenijoj hrastovini sa kupatilima od prvoklsanog kamena i mermera.

Eλλάς je zamišljen kao idealno mjesto za odmor i predah pri razgledanju etno sela. U sklopu Eλλάς-a se nalazi teniski tereni koji upotpunjuju sadržaj etno sela. Klinci će uživati u dijelu namjenjenom za njih tj. velikoj igraonici i svim pratećim sadržajima namjenjenim za njih. Eλλάς može da vam ponudi i idealan kutak za proslavu dječijih rođendana i svih drugih proslava za vaše klince i klinceze. Drugi dio Eλλάς-a je ekskluzivna picerija i slastičarna

19°

  • 02:00

    19°C
  • 05:00

    17°C
  • 08:00

    17°C
Oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI