Otvorena izložba moderne umjetnosti

U Galeriji Centra za kulturu u Bijeljini sinoć je otvorena izložba moderne umjetnosti sa 25 slika koje će publika moći da pogleda narednih 15 dana.

Otvorena izložba moderne umjetnosti

Kustos Galerije Milijanko Miholjčić kaže da su među 10 autora, čija su djela izložena, uglavnom umjetnici koji žive i stvaraju u Bijeljini.

Nakon teme duhovnosti, nova izložba predstavlja djela modernog slikarstva, a uglavnom su izložene slike rađene uljem na platnu, grafike i crteži.

Miholjčić kao specifičnost ističe da ova izložba nema klasično svečano otvaranje, nego su vrata Galerije otvorena za posjetioce koji uz slike mogu da uživaju i u baladama evergrin muzike, koja je sastavni dio postavke.

"Likovna umjetnost i muzika su u suštini jedno, imaju harmoniju, kompoziciju, ritam i boju, a slike kao i muzika, kao svaka umjetnost, neraskidivo vežu generacije kroz vrijeme", rekao je Miholjčić.

Autori izloženih slika su, osim Miholjčića, Ivana Pantić, Branislav Todorović, Srđan Ćeranić, Bratislav Hedješi, Tanja Mikić, Nebojša Dragić, Ana Babić, Miloš Milidrag i Velizar Krstić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA