Održan okrugli sto na temu interkulturalnosti i uvažavanju razlika

U okviru projekta "Pokreni se!" koji su realizovali Omladinski centar Bijeljina i Helsinški odbor za ljudska prava uz podršku NO HATE neformalne grupe uspješno su organizovali okrugli sto na temu interkulturalnosti i interaktivnu radionicu o građanskoj inicijativi.

Održan okrugli sto na temu interkulturalnosti i uvažavanju razlika

Okrugli sto na temu interkulturalnosti i uvažavanju razlika, na kojem su učestvovali mladi različitih nacionalnosti i vjerske opredjeljenosti iz Janje i Bijeljine, održan je 13.02.2016. godine (subota) u Centru za kultru "Semberija".

Voditelj okruglog stola bila je Aleksandra Letić, koja je uvela mlade u razgovor o multikulturalnosti, interkulturalnosti i društvu u kojem mi živimo uopšte.

Na okruglom stolu učestvovalo je više od 25 mladih koji su jasno iznijeli svoje stavove o društvu u kojem živimo.

"Mladi nakon okruglog stola su imali priliku obići vjerske objekte u Bijeljini i razgovarati sa sveštenim licima.Naredne subote 20.02.2016. godine održana je interaktivna radionica na temu građanske inicijative." Izjavila je Tatjana Jeftić, koordinator projekta

Ona je istakla da su mladi pokazali zainteresovanost za dalji angažman za pokretanje mirovne inicijative i učešće na mirovnom kampu koji će se organizovati u toku ove godine.

Projekat je podržan od udruženja za psiho-socijalnu podršku i bolju budućnost PROGRES.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA