Mladost nastavlja trku za prvo mjesto

Poslije pobjede u prošlom kolu nad Borcem sa ubjedljivih 6:0, fudbaleri Mladosti u subotu od 16.30 časova imaće pred sobom novi težak ispit jer će u derbiju trećeg kola plej-ofa ugostiti neugodnu ekipu Tekstilca.

Mladost nastavlja trku za prvo mjesto

Ekipa iz Velike Obarske će pokušati da ostvari novu pobjedu kako bi zadržala korak za liderom Krupom u borbi za titulu.

Najiskusniji u redovima Obarščana, kapiten Delimir Bajić uvjeren je u pobjedu svoga tima.

- Imamo kvalitet na kojem nam mogu pozavidjeti, stoga nemam mnogo razloga da ne vjerujem u pobjedu. Tekstilac respektujemo kao i svaku ekipu koja nam dođe u goste, ali ovoga puta moramo dosta znoja proliti da savladamo nezgodni tim iz Dervente. Nema kalkulacija, jer bi nas pobjeda ostavila u trci za prvo mjesto. Igrači su svi raspoloženi, puni elana i jedva čekaju da utakmica počne - istakao je Bajić.

Mladost će sa najjačim snagama napasti Tekstilac, koji odavno nije imao ovakvih kadrovskih problema.

Prije desetak dana ostali su bez napadača Igora Susakovića, koji je imao saobraćajnu nesreću, kapiten Dejan Plisnić je u prethodnom kolu dobio crveni karton pa će mrežu čuvati poletarac Duško Pećić, a zbog žutih kartona pauziraće Gedeon Guzina i Vladanko Komlenović.

- Nisu nas uzdrmala dva uzastopna poraza, jer i dalje želimo da prvenstvo završimo na trećem mjestu. Svjesni smo da je domaćin favorit, ali ćemo se bar potruditi da što skuplje prodamo svoju kožu.

Povjerenje će dobiti nekoliko mladih igrača, pa je to za njih dobra prilika da se nametnu stručnom štabu - kazao je Marko Rastović, koji će u odsustvu Plisnića predvoditi ekipu sa kapitenskom trakom.

Svi mečevi 26. kola u Prvoj ligi Republike Srpske na programu su u subotu od 16.30 časova.

U Ligi za prvaka igraće: Borac - Kozara, Krupa - Zvijezda 09, Mladost - Tekstilac, dok se u Ligi za opstanak sastaju: Vlasenica - Drina HE, Sloboda (MG) - Sutjeska, Sloboda (NG) - Leotar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

13°

  • 11:00

    13°C
  • 14:00

    15°C
  • 17:00

    16°C
Vedro
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

115 cm

Promjena: -2cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 08:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI