Uhapšene stotine studenata u SAD

Stotine studenata u SAD uhapšene su širom američkih kampusa dok policija guši antiizraelske proteste na kojima se poziva na povlačenje Izraela iz Pojasa Gaze.

Uhapšene stotine studenata u SAD

Na protestu u Bostonu u američkoj državi Masačusets uhapšeno je 108 studenata, a na protestu na privatnom Univerzitetu Južne Kalifornije u Los Anđelesu njih 93, dok je na Univerzitetu Emori u Atlanti u američkoj državi Džordžiji uhapšeno  28 studenata, saopštila je policija, a prenosi CNN. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Na njujorškom Univerzitetu Kolumbija, epicentru demonstracija, studenti su rekli da se neće razići sve dok fakultet ne pristane da prekine veze sa izraelskim akademskim institucijama.

Studenti u drugim kampusima imaju slične zahtjeve, a u protestima učestvuju i Palestinci, Arapi, Jevreji i muslimani, navodi CNN.

Policija u Bostonu nasilno je u četvrtak ujutru uklonila šatore koji su postavili studenti Emerson koledža, uhapsivši njih 108, prenijeli su mediji.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Na snimku se vide studenti kako se štite rukama i koriste kišobrane kako bi pružili otpor policajcima.

Još 93 studenta uhapšena su u srijedu uveče tokom protesta na Univerzitetu Južne Kalifornije, saopštila je policijska uprava Los Anđelesa.

Policija je navela da je jedna osoba uhapšena zbog navoda o napadu oružjem, ali nije iznijela detalje o tom incidentu.

Studenti od prošlog četvrtka protestuju i na Masačusetskom institutu za tehnologiju, Univerzitetu Teksasa u Ostinu, Univerzitetu Mičigena, Univerzitetu Novog Meksika, Berkliju, Jejlu i Harvardu, navodi CNN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA