SKUD Semberija vrši upis novih članova

Srpsko kulturno-umjetničko društvo "Semberija" Bijeljina vrši upis novih članova u sekcije: škola narodnih instrumenata, narodni orkestar, folklorna, vokalna tkačka sekcija i balet.

SKUD Semberija vrši upis novih članova

SKUD Semberija Bijeljina osnovano je daleke 1954. godine. U proteklih 50-tak godina društvo je nastupalo na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima i na njima odnosilo prestižna priznanja.

Članovi SKUD-a na umjetnički način interpretiraju igre i pjesme našeg naroda i rade na popularizaciji našeg nacionalnog blaga u zemlji i inostranstvu.

"Ova umjetnost podrazumijeva visoko stručno bavljenje svim komponentama koje čine cjelinu u umjetnosti folklora, a koje su svaka za sebe posebne vrste umjetnosti - igra, muzika, pjesma, kostim, narodni instrumenti, običaji, scena. Stvaralaštvo kojim se mi bavimo je poseban vid komunikacije koji razumije cijeli svijet. To je umjetnost brisanja granica i zbližavanja ljudi bez obzira na rasu, vjeru i kulturu", kažu u ovoj javnoj ustanovi.

Upis novih članova vrši se u sekcije:

- škola narodnih instrumenata (harmonika, violina, gitara, bubanj)

- narodni orkestar

- folklorna sekcija

- vokalna sekcija

- tkačka sekcija

- balet

Svi zainteresovani se mogu prijaviti lično u SKUD Semberija, u prostorijama zgrade Centra za kulturu, svakim radnim danom od 8 do 15 časova. Prilikom upisa obavezno donijeti dvije fotografije za popunu evidencije.

Upis je otvoren do 30 septembra.

Više informacija može se dobiti putem telefona: 055/205-472

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA