U toku javni poziv za podršku malim i srednjim preduzećima

Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća grada Bijeljina imala je ove godine iz gradske kase na raspolaganju 80.000 maraka, namijenjenih za podsticaj razvoju malih i srednjih preduzeća na području grada Bijeljina.

U toku javni poziv za podršku malim i srednjim preduzećima

Slaviša Jovanović, direktor ove Agencije podsjeća da su očekivali rebalans budžeta kojim bi za podsticaj preduzetništvu bilo izdvojeno oko 150.000 maraka, što je kako kaže u skladu sa važećom strategijom grada Bijeljina.

Međutim, rebalansa budžeta nije bilo pa su ističe Jovanović u skladu sa visinom novčanih sredstava kojom su raspolagali do sada u cjelosti i sproveli dva javna poziva.

Kroz ovaj javni poziv neke preduzetničke radnje su zaposlile nove radnike, a neke su podsjeća Jovanović novac uložile u nabavku opreme s ciljem da unaprijede svoj rad, kako bi lakše došle do tržišta i kupca.

Vrlo uspješno sproveden je i javni poziv za samostalne preduzetnike i zanatske radnje koje su u sistemu PDV-a i ostvaruju promet preko 50.000 maraka.

Na ovaj javni poziv kaže Jovanović prijavilo se sedam zanatskih radnji.

Treći javni poziv za razvoj malih i srednjih preduzeća kojim će sa 50 odsto sredstava biti sufinansirana sertifikacija i uvođenje standarda je u toku i otvoren je do 1. novembra.

U Agenciji za razvoj malih i srednjih preduzeća procjenjuju da će kroz ove javne pozive do kraja godine biti otvoreno oko 50 novih radnih mjesta.

Jovanović je pozvao vlasnike malih i srednjih preduzeća koji svoju djelatnost obavljaju na području grada Bijeljina da se prijave za učešće na Privrednom forumu koji se 18. novembra održava u Novom Sadu, a u organizaciji Republičke Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i Razvojne agencije Srbije, s ciljem razmjene novih iskustava sa privrednicima i preduzetnicima iz regiona i eventualnog sklapanja važnih poslovnih ugovora.

Iz Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća grada Bijeljina najavljuju i otvaranje četvrtog javnog poziva u novembru kojim će kako kažu preduzetnicima koji predaju zahtjeve biti dodijeljena bespovratna novčana sredstva za otvaranje novih radnih mjesta, nabavku opreme i osnovnih sredstava za rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

23°

  • 14:00

    23°C
  • 17:00

    22°C
  • 20:00

    18°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

113 cm

Promjena: -6cm

Sava Jamena

322 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 08. May 2024. 12:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI