"Stan na dan" sve popularniji način iznajmljivanja

Umjesto odlaska u hotel ili prenoćište neke druge vrste, u posljednje vrijeme sve više ljudi odlučuje se za opciju zvanu „stan na dan".

"Stan na dan" sve popularniji način iznajmljivanja

Iznajmljivanje stana na jedan, dva ili više dana, postaje sve popularnija alternativa.

Smještaj nude čak i vlasnici kuća, a veličina stanova, koji su ipak najčešća opcija, varira od garsonjere do trosobnog stana. Blizina centra grada, dobra opremljensot, parking ili garaža, te ponuda putem interneta sa nekoliko fotografija i povoljnom cijenom preporuka su za najam, kažu za Ntv Arena u bijeljinskoj Agenciji za nekretnine „Astra".

Iz agencije ističu da je cijena zakupa stana na dan u Bijeljini u prosjeku 50 KM.

- Ipak, cijena se smanjuje ako se stan uzima na više dana, tako da su u tom smislu omogućeni određeni popusti, navodi Ana Rikanović iz ove agencije.

Pored toga, zadovoljni su i stanodavci, jer je isplativost iznajmljivanja stana na jedan dan mnogo veća nego izdavanje na mjsečnom nivou.

S druge strane, kada je riječ o iznajmljivanju na duže vrijeme, iz agencije ističu da je potražnja za stanovima konstantno visoka, ali da je u prethodnom periodu, odnosno avgustu i septembru, bila nešto viša.

Kupci uglavnom traže opremljene stanove i spremni su da za njih plate i nešto višu cijenu.

S druge strane, prodaja je za razliku od iznajmljivanja, imajući u vidu životni standard stanovništva i ekonomske prilike, manje popularna opcija. Ipak, da li zbog povoljnijih uslova koje nude banke ili nečeg drugog, ali broj onih koji kupuju stanove na kredit ove godine je nešto veći nego ranije. Kuće su i dalje manje tražene od stanova.

Oni koji nisu zadovoljni ponudom gotovih nekretnina na tržištu i odluče se za izgradnju svoje, mogu pronaći placeve čija cijena varira i zavisi od lokacije i niza drugih faktora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA