Monahinja Sara između života i smrti - ODGOĐENO

NB Filip Višnjić
NB Filip Višnjić

  • Trg Kralja Petra I Karađorđevića 5
    Tel: 055/205-603
    Fax:055/208-117
    Email:sekretarnbfv@gmail.com
    http://www.bibliotekabijeljina.rs.ba/
Bijeljina, Monahinja Sara između života i smrti - ODGOĐENO NB Filip Višnjić
Najavljena promocija knjige "Monahinja Sara između života i smrti" se zbog bolesti autorke odlaže za narednu godinu. Termin održavnja promocije ćemo naknadno objaviti.

JASNA SOFIJA KOSANOVIĆ rođena je u Bijeljini. Pjesnik, prozaista, romansijer i recenzent književnosti. Piše još od ranog djetinjstva. Autor četiri zbirke poezije. Bibliotekar i diplomirani novinar. Član više uglednih književnih udruženja širom dijaspore. Dobitnik „Zlatne plakete” Svjetske organizacije Roma.

Kosmopolit, poznata u čitavom svetu svojom pisanom riječju. Članica Parlamenta IRU u Rigu kao umjetnik i borac koji se zalaže za afirmaciju romskog naroda.

Dobitnik plakete u Italiji na međunarodnom festivalu umjetnosti. Proglašena 2015. za poetesu dijaspore i Srbije sa knjigom „Molitva za tebe”.

Njena poezija je prevedena na više svjetskih jezika. „Molitva za tebe” je prevedena na romski i engleski jezik. Roman „Portret muškarca u Parizu” se prevodi na engleski jezik. Član Srpske radionice u Frankfurtu i Udruženja romskih književnika.

 

 

Najave događaja