Think Freedom

Izložba instalacije

CZK Semberija
CZK Semberija

  • Patrijarha Pavla 1
    Tel: 055/204-202 055/490-307
    Fax:055/209-934
    http://www.semberija.com
Bijeljina, Think Freedom CZK Semberija

21.09.2021. godine od 18:30 časova - Otvaranje izložbe instalacije "THINK FREEDOM" autorke Edine Selesković.

‘Think Freedom' sveobuhvatan je pristup projektu public art-a koji šalje poruku mira i slobode cijeloj Evropi, Americi i svijetu. Ovaj projekt objedinjuje skulpturu, instalaciju, performans, svjetlo, zvuk, film, pisanu riječ, ali i nove globalne komunikacijske tehnologije kako bi spojio mlade generacije s univerzalnom snagom suvremene umjetnosti.

Edina Selesković, rezimeom koji broji suvremene multimedijalne projekte na tri kontinenta, lansirala je projekt koji šalje fantastičnu sliku i snažnu poruku mira i slobode iz gradova cijeloga sviijeta. U duhu savremene umjetnosti public art-a, projekt Think Freedom interaktivni je pristup mnogobrojnim umjetničkim disciplinama, ujedinjujući umjetnost i tehnologiju, umjetnike i javnost, mlade ljude i njihovu kreativnost.

Osmišljen kao instalacija sačinjena od više stotina elemenata, skulptura mira, izrađenih pojedinačno od metala srebrne boje i postavljenih u impresivnoj formaciji jata u pokretu slobode bez granica: uvijek s pogledom prema naprijed u bolju i svjetliju budućnost.

Svaki dio instalacije predstavlja snažan simbol, jer su skulpture formirane iz dvije metalne trake kao dvije ispružene ruke koje se spajaju ili dvije poruke koje se savijaju u prepoznatljiv oblik ptice.

Think Freedom izdvaja kulturu kao izvor pozitivnih vrijednosti, razumijevanja, znanja i brendira gradove domaćine kao kulturne centre savremene umjetnosti.

Najave događaja

17°

  • 14:00

    17°C
  • 17:00

    18°C
  • 20:00

    14°C
Vedro

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI