Humanitarna predstava za Miloševo liječenje

CZK Semberija
CZK Semberija

 • Patrijarha Pavla 1
  Tel: 055/204-202 055/490-307
  Fax:055/209-934
  http://www.semberija.com
Bijeljina, Humanitarna predstava za Miloševo liječenje CZK Semberija

Udruženje građana „Roditelji ZA prava djece“ iz Bijeljine organizuje humanitarnu predstavu „Ženski vremeplov“ 06. 04. 2023. godine sa početkom u 19 časova u Centru za kulturu „Semberija“.

Cilj je prikupiti novčana sredstva za dječaka Miloša Božovića, kojem je za liječenje teških povreda u inostranstvu potrebno 120.000 eura. Kako se radi o značajnoj sumi, pozivamo sve sugrađane, ljude dobrog srca da 6. aprila prisustvuju ovom događaju u što većem broju. Sav prihod od humanitarne predstave biće uplaćen na račun za Miloševo liječenje.

Posebnost ove predstave je u tome što je ona rezultat saradnje JU Prve osnovne škole iz Brčko distrikta i Osnovne škole Petar Petrović Njagoš iz Istočnog Sarajeva. Nastavnice srpskog jezika i književnosti iz ove dvije škole napisale su, a učenici u okviru dramske sekcije u svojim školama, pripremali su izvedbu ove predstave, a onda su se na dan njene premijere u Istočnom Sarajevu 17. marta ove godine po prvi put sastali, oformili dvije mješovite grupe i pod sloganom „Zajedno za Miloša“ predstavu odigrali u humanitarne svrhe. Zbog izuzetno pozitivne reakcije publike, učenici i nastavnici odlučili su odigrati ovu predstavu ponovo za Miloša i to u Bijeljini 6. aprila (Centar za kulturu sa početkom u 19 časova) i u Brčkom 5. aprila (Dom kulture sa početkom u 20 časova).

Oni mole sve dobre ljude da dođu i odgledaju predstavu, kako bi se prikupilo što više novca za liječenje dječaka Miloša Božovića, nekada učenika Osnovne škole Petar Petrović Njagoš iz Istočnog Sarajeva. Predstava je oduševila publiku i izazvala buru emocija. Učenici su maestralno odglumili, a sam dramski tekst, naročito njegov kraj nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Najave događaja

23°

 • 14:00

  23°C
 • 17:00

  23°C
 • 20:00

  20°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI