Dečije povrede

Pozorišna predstava

CZK Semberija
CZK Semberija

 • Patrijarha Pavla 1
  Tel: 055/204-202 055/490-307
  Fax:055/209-934
  http://www.semberija.com
Bijeljina, Dečije povrede CZK Semberija

U srijedu, 21.02.2024. godine u 20:00 časova, predstava „Dečije povrede“, po tekstu Džozefa Radživa, u režiji Ivana Vukovića, biće premijerno izvedena u Centru za kulturu "Semberija". Uloge tumače Vuk Kostić i Sloboda Mićalović.

U toj duodrami koja prikazuje toplu, ljudsku priču između dvoje naizgled sličnih individua, podjednako nesrećnih i usamljenih, koji se sreću tokom razdoblja od tri decenije.

- "Dečije povrede" nisu klasična ljubavna priča. Već od prve scene, u školskoj ambulanti, pratimo djevojčicu Kajlin, sa teškim bolom u stomaku i mračnim oblakom iznad njene glave, i Daga, dječaka koji se upravo sjurio sa krova škole biciklom - jasno nam je da naši junaci nisu tipična djeca. Od njihove osme, do trideset osme godine, gledamo njihove susrete po raznim mjestima za liječenje, uvijek sa novim ožiljcima, i na tijelu i na duši. Kako da voliš nekoga, ako ne umiješ da voliš sebe... Uz puno humora i tuge, jer maske uvijek idu zajedno, pred nama se odvija priča o dvoje ljudi koji ne umiju ovaj svijet. Ali, ko pa divan, umije“, kaže reditelj Vuković. Kostime je kreirala Dragica Laušević, scenografiju je osmislila Ema Stojković Jerinić, dok muziku zajednički potpisuju MuNic i Stevan Radulović. Džozef Radživ je „Dečije povrede“, koje po žanru predstavljaju kombinaciju crne komedije i melodrame, napisao 2011. godine. Riječ je o jednom od najoriginalnijih mladih američkih pisaca, finalistom Pulicerove nagrade 2010. godine sa komadom „Bengalski tigar u bagdadskom zoološkom vrtu", kao i dobitnikom Nagrade „Obi“ (2018) za dramu „Opiši noć".

Ulaznice po cijeni od 20 konvertibilnih maraka mogu se kupiti na biletarnici Centra za kulturu.

Najave događaja

18°

Oblačno
 • 17:00

  Kiša
  18°C
 • 20:00

  Oblačno
  16°C
 • 23:00

  Oblačno
  15°C
Oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI