CIK: Privremeni izvod iz biračkog spiska dostupan javnosti

 • BiH
 • 11. Jun 2024.

Privremeni izvod iz centralnog biračkog spiska za ovogodišnje lokalne izbore dostupan je javnosti na uvid, saopšteno je iz Centralne izborne komisije /CIK/ BiH.

CIK: Privremeni izvod iz biračkog spiska dostupan javnosti

Privremeni izvod iz centralnog biračkog spiska sadrži podatke sa stanjem na dan raspisivanja izbora, 8. maja, a dostupan je javnosti na uvid od 8. juna do 7. jula. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Izvod iz biračkog spiska izrađen je po osnovnim izbornim jedinicama i biračkim mjestima sa prethodnih izbora i ne sadrži podatke o jedinstvenom matičnom broju i adresi birača.

Izborne komisije dužne su izložiti privremene izvode iz centralnog biračkog biračkog spiska u propisanom roku u centru za birački spisak, mjesnim zajednicama i drugim pogodnim mjestima kako bi im birači mogli provjeriti i izvršiti ispravku ili dopunu svojih podataka kod nadležnog organa, te se opredijeliti za biračku opciju za raseljena lica unutar BiH /opština odnosno mjesto glasanja i način glasanja – lično ili u odsustvu/.

CIK BiH poziva sve državljane BiH sa biračkim pravom da izvrše uvid u privremene izvode, te da ukoliko utvrde potrebu za ispravkom i dopunom svojih podataka odmah kontaktiraju nadležnu matičnu kancelariju i centar za birački spisak.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pozvani su i svi oni koji imaju informaciju da se na izvodima nalaze imena lica koja su umrla da o tome odmah obavijeste nadležnu matičnu kancelariju i centar za birački spisak kako bi se pokrenule procedure upisa tih lica u matičnu knjigu umrlih i njihovi podaci izbrisani sa biračkih spiskova koji će se koristiti za potrebe sprovođenja lokalnih izbora u BiH 6. oktobra.

Svoje biračko pravo državljani BiH mogu provjeriti i na veb stranici CIK-a pod linkom "Da li ste registrovani".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

24°

Oblačno
 • 20:00

  Kiša
  24°C
 • 23:00

  Kiša
  23°C
 • 02:00

  Kiša
  20°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

25 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

322 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 24. Jun 2024. 17:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI