ZVJEZDICE U PUNOM SJAJU Poklon koncert Ugljevičanima

Članovi dječijeg hora „Zvjezdice“, koji vodi profesor i dirigent Ljiljana Čobić Ćato, sinoć su održali svoj prvi koncert na platou ispred Centra za kulturu „Filip Višnjić“.

ZVJEZDICE U PUNOM SJAJU Poklon koncert Ugljevičanima
FOTO: Bijeljina danas

Ovaj događaj je poklon Ugljevičanima za koje su „Zvjezdice“ pripremile šarolik repertoar sastavljen od najljepših dječijih, kao i nekoliko tradicionalnih pjesama, a koji su upotpunili i muzički gosti: hor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Zabrđe, vokalna grupa SKUD-a „Semberija“, Sofija Vujević iz Ugljevika i Neda Marjanović iz Bijeljine. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

„Sada mi se ostvarila dugogodišnja želja da imam svoj dječiji hor i lično me jako ispunjava rad sa tako malom djecom, posebno zbog toga što pokazuju želju, muzikalnost, volju. Njihova sreća i iskrenost za mene je stvarno nešto posebno“, rekla je Ljiljana Čobić Ćato nakon nastupa podsjetivši nas da je muzika jako bitna za razvoj djece ovog uzrasta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Među „Zvjezdicama“ je oko 25 mališana uzrasta od četiri do dvanaest godina. Probe se održavaju utorkom u ugljevičkom Centru za kulturu.

Već smo imali priliku da ih čujemo na svečanim akademijama i priredbama, a nakon samo nekoliko mjeseci druženja pod dirigentskom palicom Ljiljane Čobić Ćato, stigli su i do prvog koncerta kome je prisustvovao veliki broj Ugljevičana.

Za dalji rad i nastupe ideja je mnogo, ali „Zvjezdice“ nastavljaju korak po korak i hor je otvoren za svaku vrstu saradnje.

„U planu je da proširimo hor „Zvjezdice“, a onda da što više nastupamo, da napravimo neke projekte i saradnje u sklopu drugih dječijih aktivnosti ovdje u Ugljeviku i dalje“, kaže Ljiljana koja želi i vjeruje da će „Zvjezdice“ postati pravi brend.

Direktor Centra za kulturu Davor Marković sinoć je pred mnogobrojnom publikom najavio da se ovim koncertom zvanično otvara Ljetna scena Czk „Filip Višnjić“ Ugljevik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA