Majevičkom pjesniku Slobodanu Joviću nagrada "Stevan Raičković"

Majevičkom pjesniku Slobodanu Joviću u Kučevu je uručena nagrada "Stevan Raičković" za zbirku poezije "U kostreti".

Majevičkom pjesniku Slobodanu Joviću nagrada "Stevan Raičković"

Nagradu je ustanovila Narodna biblioteka "Stevan Raičković" uz podršku opštine Kučevo, Ministarstva kulture Srbije i Srpske književne zadruge, a sastoji se od novčanog iznosa, plakete i objavljivanja knjige u Srpskoj književnoj zadruzi.

"Hvala Suncu, Zemlji, travi, hvala vazduhu što je plav, hvala Raičkovićevoj poeziji što nas je sabrala ovdje i opstala do dana današnjeg kao stabilna tačka srpske književnosti i kulture, dovoljno snažna da obasja i simbolički podrži stvaralaštvo savremenih autora", rekao je Jović, prvi laureat nagrade "Stevan Raičković" nakon što je primio nagradu.

On je istakao da je Raičković jedno od najznačajnijih imena srpske poezije u drugoj polovini 20. vijeka i izrazio zadovoljstvo što je prva nagrada dodijeljena njegovoj knjizi "U kostreti".

"Drago mi je što mu se njegov zavičaj Neresnica i Kučevo odužuju na adekvatan način, a veoma mi znači što će se u Srpskoj književnoj zadruzi pojaviti moja knjiga. Ova nagrada, na neki način, znači povezivanje Homolja i Majevice i raduje me što se posredstvom onog što radim u pozitivnom kontektstu čuje za Majevicu i neke lijepe stvari koje se događaju u ovdašnjoj kulturi", rekao je Jović.  TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA