Milica Diljević priznala krivicu: Za ubistvo partnera četiri i po godine zatvora

Milica Diljević (31) iz Banjaluke, priznala je ubistvo svog bivšeg partnera Zvonimira Stefanovića zvanog Švabo (53) i pristala da bude osuđena na četiri i po godine zatvora.

Milica Diljević priznala krivicu: Za ubistvo partnera četiri i po godine zatvora
FOTO: Glas Srpske

Ova kazna predviđena je u sporazumu o priznanju krivice koji je ona zaključila sa banjalučkim Okružnom tužilaštvom. Diljevićevoj se na teret stavlja da je ubistvo počinila u stanju bitno smanjene uračunljivosti.  TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Sporazum je predstavljen u banjalučkom Okružnom sudu na početku suđenja, a vijeće kojim je predsjedavao sudija Dragan Uletilović ga je  prihvatilo. Presuda optuženoj biće izrečena utorak 18. juna.

Tužilac Tatjana Ninković kazala je da je prilikom dogovora o kazni u obzir uzeto priznanje optužene i njena neosuđivanost.

- Ona je od početka priznala ubistvo te istakla da se kaje. Djelo je počinila u stanju smanjene uračunljivosti i smatramo da  će se predloženom kaznom postići svrha kažnjavanja - rekla je Ninkovićeva.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ona je zatražila da Sud nakon objave presude optuženoj produži pritvor.

Branilac optužene Mirko Dabić istakao je da smatra da je kazna adekvatna.

- Ovdje imamo veliki doprinos žrtve koji je činio nasilje nad optuženom.  Priznanje i činjenica da je koj klijent trpila nasilje i da je djelo počinila u stanju bitno smanjene uračunljivosti su okolnosti na osnovu kojih se može ublažiti kazna pa je smo pristali na četiri i po godine zatvora - rekao je Dabić.

Diljevićeva se pridružila izlaganju advokata i tužioca i istakla da želi da  ide na izdržavanje kazne prije pravosnažnosti presude.

Prema optužnici Diljevićeva je Stefanovića usmrtila 4. februara ove goine u stanu na osmom spratu zgrade  u Beogradskoj ulici u Banjaluci. Diljevićev je tu živjela kao podstanar, a sa njom je kobnog dana bio Stefanović. Kako stoji u optužnici   ubistvu je prethodila svađa, a potom i fizički sukob između optužene i žrtve. 

Navodi se da je tom prilikom sa stola uzela nož oštrice dužine 12 centimetar i Stefanovića ubola u predjelu desne strane grudnog koša te mu je nanijela teške i po život opasne povrede. Stefanović je preminuo na mjestu zločina.

- Optužena  je bila svjesna da će prouzrokovati smrt oštećeno - stoji u optužnici.

Naglašava se da je Diljevićeva u vrijeme ubistva bila u stanju bitno smanjene uračunljivosti usljed emocionalno-nestabilnog poremećaja ličnosti i dugogodišnje upotrebe alkohola i zloupotrebe drugih psihoaktivnih supstanci. 

Prema informacijama iz istrage Diljevićeva je Stefanovića nožem pogodila direktno u srce.

TROŠKOVI

Prema sporazumu optužena Milica Diljević dužna je da nadoknadi troškove krivičnog postupka od 13805 KM. Porodica ubijenog Zvonimira Stefanovića nije tražila odštetu. 

Advokat  Mirko Dabić najavio je da će tražiti da se optužena oslobodi troškova koji su enormno visoki jer nije zaposlena i nema imovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

28°

Umjereno oblačno
 • 23:00

  Umjereno oblačno
  28°C
 • 02:00

  Vedro
  27°C
 • 05:00

  Vedro
  25°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

146 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

226 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 12. Jul 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI