SDS na izbore izlazi pod imenom "SDS - Volja naroda"

Srpska demokratska stranka /SDS/ na lokalne izbore u oktobru izlazi pod imenom "SDS-Volja naroda", odlučio je danas Glavni odbor stranke.

SDS na izbore izlazi pod imenom "SDS - Volja naroda"

Formiran je i Glavni izborni štab na čijem čelu je Želimir Nešković. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Predsjednik Glavnog odbora Jovica Radulović rekao je novinarima da su Predsjedništvo stranke i njen predsjednika ovlašteni da preduzmu sve aktivnosti da bi sve kandidatske liste ispunile uslove pred Centralnom izbornom komisijom /CIK/.

Jedan od zaključaka je i da se nastavljaju aktivnosti, uključujući i sudski proces pred Ustavnim sudom BiH kako bi SDS "pobio" odluke CIK-a i Apelacionog odjeljenja Suda BiH, jer smatraju da su te odluke uskratile izborno pravo i stranci i biračima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Predsjednik SDS-a Milan Miličević rekao je da SDS nastavlja pravnu borbu kroz apelaciju Ustavnom sudu što, smatra, ima mnogo širi značaj od pojave stranke na lokalnim izborima.

"Ovaj postupak je mnogo važnije pitanje, čak i od Republike Srpske, jer ukoliko se SDS-u zabrani učešće na izborima, onda se uvodi pravilo u sudskoj praksi gdje CIK ili bilo ko drugi ima mogućnost da kazni određeni politički subjekt koji mu iz nekog razloga nije simpatičan ili politički podoban", rekao je Miličević.

Kada je riječ o izborima, on je naveo da u svim opštinama na izbore izlaze sa kandidatskim listama i da će u najvećem broju lokalnih zajednica imati kandidate za načelnike i gradonačelnike.

Govoreći o najavama o zatvaranju OHR-a, Miličević je ponovio da je stav SDS-a o ovom pitanju poznat, jer smatraju da je Kristijan Šmit izabran nelegalno i nelegitimno što je ova stranka potvrdila i kroz zaključke Narodne Skupštine Republike Srpske.

Odgovarajući na pitanje da li je tačna izjava ambasadora SAD u BiH Majkla Marfija da SDS nije tražio da bude skinut sa crne liste Ministarstva finansija SAD, Miličević je rekao da SDS to nije tražio u periodu od 2004. do 2024. godine već "prije nekoliko mjeseci".

Šef Glavnog izbornog štaba SDS-a Želimir Nešković rekao je da će jedna od prvih aktivnosti biti prikupljanje potpisa za očuvanje 9. januara, a ovom prilikom je pozvao SNSD da pokrene sve mehanizme za smjenu ambasadora BiH pri UN Zlatka Lagumdžije jer čini ogromnu štetu srpskom narodu i interesima Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

24°

Vedro
 • 08:00

  Vedro
  24°C
 • 11:00

  Vedro
  27°C
 • 14:00

  Vedro
  34°C
Vedro
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

30 cm

Promjena: -1cm

Sava Jamena

217 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 14. Jul 2024. 05:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI