Višković: Značajan pomak u saradnji Srpske i Mađarske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom državnog sekretara za evropske poslove i međunarodne odnose u Ministarstvu energetike Mađarske Peterom Holicom i predstavnicima mađarske kompanije Mečekerc.

Višković: Značajan pomak u saradnji Srpske i Mađarske

Na sastanku je izražen obostrani interes za unapređenje saradnje u oblasti energetike i rudarstva, s posebnim osvrtom na projekte iz oblasti vjetroenergije i drugih obnovljivih izvora energije. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Premijer Radovan Višković i zamjenik državnog sekretara za evropske poslove i međunarodne odnose u Ministarstvu energetike Mađarske Peter Holic ukazali su da je u proteklom periodu učinjen značajan pomak u saradnji Republike Srpske i Mađarske, te konstatovali da postoje svi uslovi za njeno dalje jačanje, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade Republike Srpske.

Poručili su da je dobre političke i prijateljske odnose Republike Srpske i Mađarske potrebno dalje osnaživati kroz partnersku saradnju na zajedničkim konkretnim projektima.

Predstavnici kompanije Mečekerc, koja je u stopostotnom vlasništvu Vlade Mađarske, istakli su da je ova kompanija do sada uspješno realizovala mnoge projekte iz oblasti energetike, rudrastva i zaštite životne sredine u Mađarskoj i inostranstvu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

27°

Vedro
 • 02:00

  Vedro
  26°C
 • 05:00

  Vedro
  25°C
 • 08:00

  Vedro
  29°C
Vedro
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

146 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

226 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 12. Jul 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI