UEFA pokrenula postupak protiv albanskog novinara: Provocirao Srbe na Euru

Novinar sa samoproglašenog Kosova, Arlind Sadiku, napravio je skandalozan ispad poslije utakmice između Srbije i Engleske u Gelzenkirhenu, kada je provocirao sa terena srpske navijače nacionalističkim gestom.

UEFA pokrenula postupak protiv albanskog novinara: Provocirao Srbe na Euru
FOTO: Facebook

On je pokazao "albanskog orla" ispred tribine srpskih navijača, na kojoj su bile i zastave "Kosovo je Srbija", koje su srpski navijači unijeli uprkos zabrane prije meča da nikakva obilježja osim zvanične srpske zastave neće biti dozvoljena. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Arlindu je to "bolo oči" pa se okrenuo ka tribini tokom javljanja i gestikulirao u stilu Džake i Šaćirija svojevremeno na utakmicama sa Srbijom.

Njegov neprofesionalni gest izazvao je gnjev srpske javnosti, ali i Fudbalskog saveza Srbije, pa je portparol FSS-a Milan Vuković hitno poslao protestnu notu UEFA i zahtjevao strogu kaznu i oduzimanje akreditacije ovom novinaru.

Kako nezvanično saznaje Telegaf, iz UEFA je stigao i odgovor da je protiv Sadikua pokrenut postupak i da se istražuju sve činjenice i okolnosti u vezi sa tim njegovim ispadom, pa će epilog biti poznat uskoro.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Podsjetimo, UEFA ima nultu toleranciju kada su u pitanju ispadi na nacionalnoj osnovi, tako da se nadamo i strogoj kazni za ovog "novinara" i kuću koju predstavlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

24°

Vedro
 • 08:00

  Vedro
  25°C
 • 11:00

  Vedro
  31°C
 • 14:00

  Vedro
  39°C
Vedro
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

31 cm

Promjena: -1cm

Sava Jamena

221 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 13. Jul 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI