Klokić: Očekujemo pomoć Srbije u fazi skrininga

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić izjavio je da se intenzivno radi na jačanju kapaciteta predstavnika republičkih organa uprave za pristupne pregovore sa EU i skrinig, odnosno analizu usklađenosti zakonodavstva sa pravnom tekovinom EU, te da u tome očekuje veliku pomoć Vlade Srbije.

Klokić: Očekujemo pomoć Srbije u fazi skrininga
FOTO: Srna

Klokić je prisustvovao danas u Banjaluci predavanju ministra za evropske integracije Srbije Tanje Miščević o skriningu, kao nedavno započetoj fazi u okviru evropskih integracija, a koja prethodi pregovorima o ulasku u EU, te istakao spremnost da se kompletan posao skrininga uradi kvalitetno. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Intenzivno radimo na jačanju kapaciteta predstavnika republičkih organa uprave kroz obuke. U tom smislu očekujemo veliku pomoć Ministarstva za evropske integracije Srbije i ovo predavanje je samo kontinuitet naše odlične saradnje", rekao je Klokić.

On je istakao da su predstavnici Srpske spremni za obuku o pristupnim pregovorima i skriningu, te naglasio da mu je drago što resorni ministar Srbije sa saradnicima nesebično dijeli iskustva.

Tokom predavanja u Administrativnom centru Vlade Srpske Miščevićeva je poručila da Ministarstvo za evropske integracije Srbije ostaje na raspolaganju službenicima Vlade Srpske i Ministarstvu za evropske integracije za svu podršku u budućem procesu pregovora BiH sa EU.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Obraćanje Miščevićeve i njenih saradnika primarno je namijenjeno za službenike Vlade Republike Srpske koji su angažovani u procesu evropskih integracija, saopšteno je iz Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju Srpske.

Članovi radnih grupa, u sistemu koordinacije procesa evropskih integracija u BiH iz Republike Srpske, imali su priliku da sagledaju iskustva Srbije, a akcenat je bio isključivo na fazi skrininga.

Skrinig se realizuje kroz sastanke sa predstavnicima Evopske komisije koji se održavaju po pojedinačnim poglavljima pravne tekovine EU.

Ukoliko se početni uslovi koje postavlja Evropska komisija zadovolje, očekuje se i otvaranje prvih poglavlja.

Miščevićeva, koja boravi u radnoj posjeti Banjaluci, prije predavanja sastala se sa Klokićem. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

26°

Vedro
 • 02:00

  Vedro
  26°C
 • 05:00

  Vedro
  25°C
 • 08:00

  Vedro
  29°C
Vedro
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

146 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

226 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 12. Jul 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI