Proglašeni najbolji učenici u Ljetnjoj školi novinarstva “Semberskih novina”

I ove godine „Semberske novine“ su realizovale još jedan, četvrti po redu, ciklus Ljetnje škole novinarstva „Semberskih novina“ namijenjenu učenicima sa područja Semberije i Majevice.

Proglašeni najbolji učenici u Ljetnjoj školi novinarstva “Semberskih novina”

Nezaobilazni partneri u ovom projektu bili su i ovaj put Gradska uprava Grada Bijeljina i Aktiv direktora srednjih škola regije Bijeljina, Lopare i Ugljevik. Pravo učešća u Školi novinarstva za 2023/24.  godinu imali su svi srednjoškolci koji pohađaju srednje škole na području Semberije i Majevice. Novinarski zadatak sastojao se u pisanju reportaže ili članka na dvije ponuđene teme: „Je li tamo mnogo bolje, il’ mirisnije naše polje?“ ili „Šta nam ovo mlade steže, da l’ su krive nove mreže?“. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U Redakciju ,,Semberskih novina’’ stiglo je 19 učeničkih radova iz pet srednjih škola. Kao što je konkursom i precizirano, svi radovi su objavljeni na internet portalu www.semberija.info, kao i imena autora i nazivi njihovih škola.  Stučni žiri u sastavu profesorica Radmila Marić u ime Aktiva direktora srednjih škola, Emir Musli  zamjenik direktora JIP „SIM“ Bijeljina i Verica Zelenović, glavni i odgovorni urednik “Semberskih novina”  i portala Semberija info, odabrali  su  deset najboljih radova koji su u prethodnom periodu objavljeni u ,,Semberskim novinama’’.

-Želio bih da izrazim lično zadovoljstvo onim što sam pročitao u vašim pisanim radovima. Raduje me da u Bijeljini, Ugljeviku i Loparama ima omladine koja zrelo razmišlja i lijepo i tačno piše. Ispostavilo se da to nije samo moje mišljenje, jer su mi isto ovo rekli brojni prijatelji koji su čitali vaše tekstove u Semberskim novinama. Živimo u vremenu u kojem je sve dostupno na jedan klik. Međutim, želim da vas podsjetim da smo, objavljivanjem vaših tekstova na stanicama ,,Semberskih novina’’, zauvijek sačuvali vašu inspiraciju, vaše ideje i vaš trud za buduće generacije. A ja vam od srca želim da nastavite pisati i budete još bolji i još uspješniji”, izjavio je Zoran Zekanović, direktor JIP ,,SIM” Bijeljina, dok je i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović imao samo riječi hvale za mlade ljubitelje pisane riječi, istakavši da Bijeljinu u budućnosti zamišlja upravo uz ovako mlade, hrabre i učene ljude.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Za učešće u Školi novinarstva zahvalnice su dobili Martina Stanišić (SŠC "Mihailo Petrović Alas" Ugljevik), Vuk Terzić (Tehnička škola "Mihajlo Pupin" Bijeljina),Miljana Pavlović (Ekonomska škola Bijeljina), Jovana Kolović (Poljoprivredna i medicinska škola Bijeljina) i Tijana Gavrić (SŠC "Mihailo Petrović Alas" Ugljevik). Diplome „Za jedan od najboljih radova“ dobile su četiri djevojke: Dunja Škundrić (Gimnazija "Filip Višnjić" Bijeljina, prvi razred), Marija Stevanović (Gimnazija "Filip Višnjić" Bijeljina, treći razred), Jelena Maksimović (Tehnička škola "Mihajlo Pupin" Bijeljina, prvi razred) i Nikolina Drobić (Ekonomska škola Bijeljina, treći razred). Diploma "Za posebnu zainteresovanost i zalaganje za Školu novinarstva" pripala je Đurđini Mićić (Gimnazija "Filip Višnjić" drugi razred).

Velika zahvalnost je izražena i profesorima koji su kao koordinatori projekta u ime srednjih škola dali važan doprinos realizaciji još jedne Ljetne škole novinarstva: prof. Radmila Marić iz Gimnazije "Filip Višnjić (koordinator projekta imenovana od strane Aktiva direktora srednjih škola regije Bijeljina, Lopare i Ugljevik), prof. Igor Kajaldžić iz Ekonomske škole u Bijeljini, prof.  Aleksandra Novaković iz Tehničke škole "Mihajlo Pupin" u Bijeljini, prof. Jelena Benović ispred SŠC "Mihailo Petrović Alas" iz Ugljevika i prof. Biljana Nastasić iz Poljoprivredne i medicinske škole u Bijeljini.

Nakon što su nagrade uručene, učenicima se obratio Emir Musli, član stručnog žirija, dugogodišnji novinar i zamjenik direktora JIP „SIM“ Bijeljina.

-Još jedna Ljetna škola novinarstva Semberskih novina se privodi kraju. Kao neko ko je čitav svoj profesionalni vijek vezan za novinarstvo i to uglavnom pisano novinarstvo, želio bih se svima vama učesnicima zahvaliti na radovima koje ste poslali. Ja sam presretan kada god imam pred sobom kvalitetan pisani rad mladog čovjeka. A u ovoj Ljetnoj školi sam bio presretan. Uživao sam čitajući tekstove divnih ideja ali i besprijekornog pravopisa i tačne gramatike. Hvala vama i hvala vašim profesorima koji su vas tako naučili“, rekao je Emir Musli.

Kako je konkursom i predviđeno autori četiri najbolja novinarska rada biće nagrađeni Ljetnjom školom novinarstva Mali novinar, koja će u trajanju od pet dana, biti realizovana u prostorijama ,,Semberskih novina”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

27°

Vedro
 • 02:00

  Vedro
  26°C
 • 05:00

  Vedro
  25°C
 • 08:00

  Vedro
  29°C
Vedro
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

146 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

226 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 12. Jul 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI