Terzić: U Bijeljini manje krivičnih djela

Na području u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina broj krivičnih djela u maju smanjen je u odnosu na isti mjesec prošle godine, a koeficijent ukupne rasvijetljenosti je 85 odsto, rekao je načelnik Policijske uprave Stjepan Terzić.

Terzić: U Bijeljini manje krivičnih djela
FOTO: Srna

"Nadležnim tužilaštvima u maju podneseno je 55 izvještaja protiv 48 lica zbog sumnje da su počinila 59 krivičnih djela. Među izvršiocima je jedno maloljetno lice. Za oko 29 odsto smanjen je broj krivičnih djela opšteg kriminaliteta, a za oko 22 odsto imovinsko-krivičnih djela", rekao je Terzić na konferenciji za novinare. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je naveo da je u maju evidentirano 10 slučajeva u vezi sa zloupotrebom droge, od čega tri krivična djela i sedam prekršaja.

"Evidentirano je i 40 slučajeva narušavanja javnog reda i mira u kojima je počinjeno 49 prekršaja izvršenih od 29 lica, protiv kojih je podneseno šest zahtjeva za pokretanja prekršajnog postupka i izdato 38 prekršajnih naloga", rekao je Terzić.

On je istakao da u maju nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"U maju je na području koje pokriva Policijska uprava Bijeljina pronađeno i evidentirano ukupno šest migranata", rekao je Terzić.

Kada je riječ o saobraćaju, Terzić je naveo da su u maju registrovane 94 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo poginulih, teško je povrijeđeno 11 lica, a 32 lakše.

"U oblasti bezbjednosti saobraćaja izdato je 1.890 prekršajnih naloga, 214 vozača je isključeno iz saobraćaja, kao i 30 vozila", dodao je Terzić.

S obzirom na početak sezone godišnjih odmora Terzić je apelovao da sugrađani zaštite svoju imovinu, te da kretanje i pojavljivanje nepoznatih lica prijave nadležnoj policijskoj stanici da bi na vrijeme bile preduzete preventivne mjere.

"Apelujem da sugrađani koji na odmor kreću svojim automobilom, kreću odmorni, da provjere tehničku ispravnost vozila, da ne voze u alkoholisanom stanju, te da se pridržavaju propisanih brzina kretanja", napomenuo je Terzić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

28°

Umjereno oblačno
 • 23:00

  Umjereno oblačno
  28°C
 • 02:00

  Vedro
  27°C
 • 05:00

  Vedro
  25°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

146 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

226 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 12. Jul 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI