Vasilije Perić: 9. januar je simbol borbe za slobodu srpskog naroda!

Deveti januar je simbol borbe za slobodu srpskog naroda u Republici Srpskoj, poručio je Vasilije Perić predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Ugljevik.

Vasilije Perić: 9. januar je simbol borbe za slobodu srpskog naroda!

Perić je zajedno sa građanima Ugljevika i članovima Srpske demokratske stranke potpisao peticiju koju je pokrenula ova stranka  pod nazivom "Da 9. januar ostane Dan Republike Srpske. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

-Deveti januar je simbol našeg zajedništva, sabornosti i jedinstva koja se najbolje pokazala 1992. godine kada je srpskom narodu bilo najteže i taj dan je krsna slava Republike Srpske i nećemo dozvoliti da nam niko na bilo koji način ukine ovaj naš veliki praznik jer je to i simbol i naše tradicije, vjere i kulture-rekao je Perić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Potpredsjednik SDS Ugljevik Cvjetana Dragonjić rekla je da je 9. januara 1992. godine stvorena srpska država lijevo od Drine i citirala blaženopočivšeg patrijarha srpskog Irineja "Republika Srpska je Božje djelo" koje je rekao prilikom jednog od dolaska baš na proslavu Dana Republike Srpske

-SDS je i tada bio kao i sada najveća podrška svom rodu a Republika Srpska je bila volja naroda i Božija volja i zato 9. januar je naša svetinja-precizirala je Dragonjićeva.

Član OO SDS Ugljevik Jovan Marinković rekao je da je 9. januar dan formiranja Republike Srpske koju su političari formirali a borci Vojske Republike Srpske odbranili.

-To je jedini priznat Dan Republike Srpske od strane nas boraca, onih koji su je sačuvali i taj dan ne treba da se mijenj 9. januar se mora obilježavati i slaviti u srpskom narodu jer smo tad dobili našu Republiku Srpsku, našu slobodu i našu sigurnost-rekao je Marinković koji je i predsjednik lokalne Boračke organizacije.

Marinković je saglasan da je moguće slaviti i Sretenje Gospodnje te podsjetio da i taj datum ima istorijski značaj za Srbe u Srbiji i u Srpskoj.

-SDS je tada, kada je formirana Republika Srpska preuzeo odgovornost i bio vlast a danas je zdušno brani i mi njegovi članovi dok smo živi branićemo je da bismo je ostavili mladim pokoljenjima-dodao je Marinković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

26°

Vedro
 • 02:00

  Vedro
  26°C
 • 05:00

  Vedro
  25°C
 • 08:00

  Vedro
  29°C
Vedro
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

146 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

226 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 12. Jul 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI