Savić: Nastavak uspješne saradnje opštine Lopare i grada Salcburga

Predstavnici opštine Lopare, na poziv Zlatka Stojanovića, koji živi i radi u Salcburgu, a rodom je iz Peljava kod Lopara, danas su obišli profesionalnu vatrogasnu jedinicu Grada Salcburga, konzulat Srbije u Salcburgu, kao i novoizabranog gradonačelnika Grada Salcburga Bernharda Auingera.

Savić: Nastavak uspješne saradnje opštine Lopare i grada Salcburga

"Drago mi je što danas mogu da ugostim prijatelje Grada Salcburga i mogu da kažem da ćemo saradnju nastaviti i u budućnosti“, rekao je gradonačelnik Auinger.  TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Organizator pomenutih akivnosti u Salcburgu Zlatko Stojanović, bio je spona i u dolasku djece iz Lopara na turnir u Salcburgu.

"Ovo je dobra prilika da se povežu naše opštine sa predstavnicima gradskih vlasti grada Salcburga, kao i sa našom dijasporom koja je ovdje brojna" podvukao je Stojanović.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić izrazio je zahvalnost na gostoprimstvu i podršci koju je Grad Salcburg pružio našoj lokalnoj zajednici u prethodnom periodu. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

„Pozvali smo Gradonačelnika da sa svojim saradnicima posjeti opštinu Lopare“, izjavio je načelnik Savić. 

On je naveo i da će našoj vatrogasnoj jedinici biti stavljeno na raspolaganje vatrogasno vozilo i dio opreme. 

Delegaciju opštine Lopare činili su Rado Savić načelnik, Milenko Ristić  predsjednik Skupštine opštine, Želimir Nešković delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i Željko Kerović načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti.  Pomenutim prijemima prisustvovala je i delegacija Grada Zvornika.

Tokom vikenda u Salcburgu će se održati međunarodni fudbalski turnir za mlađe kategorije na kojem će učestvovati i djeca iz Lopara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA