Ovo su neke od neobičnih intervencija s kojima se susreću vatrogasci u Srpskoj

Iako je gašenje požara najčešća intervencija vatrogascima širom Republike Srpske, nije jedina. Broj 123 građani Srpske okreću zbog različitih problema u kojima se nađu, pa tako vatrogasci na teren izlaze i zbog neobičnih ili ne tako čestih situacija.

Ovo su neke od neobičnih intervencija s kojima se susreću vatrogasci u Srpskoj

Sa neobičnim i nešto drugačijim intervencijama u svom radu susreću se i pripadnici Vatrogasne brigade Banjaluke, a navode nekoliko takvih. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Jedna od intervencija je bila situacija kada je dijete zaglavilo prst kroz rupicu na sjedištu na autobuskom stajalištu. Po dolasku na teren pripadnici Vatrogasne brigade su od djetetove bake uzeli labelo, namazali prst i polako, bez povrede, prst djeteta izvukli van", istakli su oni za "Nezavisne novine".

Takođe, pripadnici banjalučke Vatrogasne brigade navode da je jedna od intervencija bila i spasavanje jelena koji je upao u šaht na Krčmaricama.

"Nerijetko se dešava da pripadnici Vatrogasne brigade po pozivu intervenišu tako što skidaju životinje sa drveća i drugih objekata. Jedna od intervencija koju izdvajamo jeste slučaj djeteta koje se provuklo kroz šipke na ogradi i ostalo zaglavljeno. Hidrauličnim alatom smo razvukli šipke i izvukli dijete bez povreda", kažu oni.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Banjalučki vatrogasci intervenisali su i kada je jednom građaninu ostala zaglavljena ruka u mehanizmu za sklapanje i rasklapanje kreveta.

Takođe, jednom prilikom su spasili i kravu koja je upala u provaliju u naselju Paprikovac.

Neobičnu situaciju su imali i vatrogasci iz Dervente, a kako je istakao Slaven Pijetlović, starješina ovog tima, intervenisali su kada je žena izašla na balkon, a dijete koje je ostalo u stanu uspjelo je da zatvori balkonska vrata i nije ih moglo otvoriti.

"Kako je dijete imalo samo pet godina i ostalo samo u stanu, žena se uspaničila i pozvala komšije. Komšije su ubrzo pozvale našu vatrogasnu jedinicu i mi smo pomoću ljestava došli do žene na balkonu koja se nalazila na drugom spratu i laganim pokretima poluga bez oštećenja otvorili balkonska vrata", priča Pijetlović.

Kako navodi, ova situacija je bila složena.

"Jedan vatrogasac spasilac pokušavao je da kroz šalu sa djetetom izbjegne strah od vatrogasaca, dok je drugi vatrogasac spasilac laganim pokretima otvorio vrata. Na kraju je sve prošlo u najboljem redu", kaže on.

Apeluje da svi treba da budu oprezni kako se ne bi našli u sličnoj situaciji.

Nesvakidašnju situaciju nedavno su imali i prijedorski vatrogasci pa su tako "spasavali" lopte sa balkona.

Kako su istakli, lopte su se nalazile na balkonu duže vrijeme, a intervenciju su pratili brojni mališani.

"Veličanstven doček, oduševljenje naših najvećih obožavalaca i napeto praćenje akcije 'spasavanja' nekoliko lopti koje su već duže vrijeme na balkonu", napisali su prijedorski vatrogasci na svojoj Fejsbuk stranici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

27°

Umjereno oblačno
 • 02:00

  Vedro
  26°C
 • 05:00

  Vedro
  25°C
 • 08:00

  Vedro
  29°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

146 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

226 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 12. Jul 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI