Bosić: Brutalni napadi SNSD-a na kadrove SDS-a

Predsjedništvo SDS-a ocijenilo je danas da je politička situacija u Republici Srpskoj i BiH obilježena brutalnim napadima SNSD-a na kadrove SDS-a u institucijama na nivou BiH.

Bosić: Brutalni napadi SNSD-a na kadrove SDS-a

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić istakao je da SDS nije uradio ništa mimo platforme o zajedničkom djelovanju dvije stranke na nivou BiH.

"U aneksu dva navedene platforme definisano je da stranke mogu imati različita mišljenja po određenim pitanjima. Definisano je da o najvažnijim pitanjima treba da se postugne konsenzus, a ako to nije moguće da jedna od stranaka traži veto na donošenje odluke", rekao je novinarima Bosić.

On je napomenuo da SNSD nikada nije tražio veto o bilo kojoj tački, pa ni o Zakonu o carinskim tarifama. Prema njegovim riječima, kadrovi SDS-a u institucijama na nivou BiH rade savjesno i odgovorno svoj posao i nema potrebe za njihovom smjenom.

"SNSD je zaposlio mnogo svojih kadrova u institucijama BiH i javnim preduzećima u Srpskoj i preči im je lični interes od interesa Srpske. Očekujem od SNSD-a da formuliše svoju politiku u Srpskoj i na nivou BiH", kaže Bosić.

On je naveo da je platforma potrebna Srpskoj, ali da je SDS neće očuvati ukoliko nema korektan odnos sa SNSD-om.

Govoreći o ponuđenom ministarskom mjestu SDA u novoj vladi Republike Srpske, Bosić je naveo da je predloženi kandidat nosilac muslimanskog ratnog priznanja "Zlatni ljiljan".

Pojedini mediji javili su da je DŽevad Mahmutović najozbiljniji kandidat za novog ministar trgovine i turizma Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA