Bijeljina: Izgradnja hrama posvećenog Svetom Nektariju Eginskom u krugu bolnice

U krugu bijeljinske Bolnice "Sveti vračevi" na jesen bi trebalo da počne izgradnja pravoslavne crkve posvećene Svetom Nektariju Eginskom koji je u narodu i sveštenstvu poznat kao jedan od najvećih iscjelitelja i čudotvoraca.

Bijeljina: Izgradnja hrama posvećenog Svetom Nektariju Eginskom u krugu bolnice

Načelnik Odjeljenja za internističke grane Aleksandar Janjičić, koji je u ime Bolnice uključen u ovaj projekat, rekao je Srni da bi crkva trebala biti izgrađena u stilu starih manastira, dimenzija devet sa 11 metara, na ulaznom dijelu bolničkog kruga. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Izgradnjom crkve pružila bi se šansa pacijentima i njihovoj rodbini, koji to žele, da i sa te strane dobiju oblik iscjeljenja i pomoći u liječenju", istakao je Janjičić.

Prema njegovim riječima, u finansiranju će učestvovati Bolnica, Dom zdravlja, Eparhija zvorničko-tuzlanska dominantno, ali i svi ljudi dobre volje koji su za to motivisani i voljni, organizovanjem humanitarnih večeri.

Vlada Republike Srpske usvojila je odluku o utvrđivanju posebnog interesa za nepokretnosti u svojini Srpske koja se, između ostalog, odnosi na izgradnju vjerskog objekta Srpske pravoslavne crkve u krugu Bolnice "Sveti vračevi" u Bijeljini.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

S ciljem realizacije ovog investicionog projekta Vlada bez naknade prenosi pravo svojine nad predmetnim nepokretnostima na Srpsku pravoslavnu crkvu, Eparhiju zvorničko-tuzlansku. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

26°

Vedro
 • 02:00

  Vedro
  26°C
 • 05:00

  Vedro
  25°C
 • 08:00

  Vedro
  29°C
Vedro
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

146 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

226 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 12. Jul 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI