Aleksandar Šapić ponovo izabran za gradonačelnika Beograda

Odbornici Skupštine grada Beograda ponovo su izabrali za gradonačelnika Aleksandra Šapića, na predlog predsednika Skupštine grada Nikole Nikodijevića ispred liste "Aleksandar Vučić – Beograd sutra". Za njegov izbor glasala su 64 od 82 odbornika. Beograd će i dalje ostati prava srpska prestonica, otvorena za sve ljude bez obzira na veru i opredeljenje, ali će poštovati svoju kulturu, istoriju, narod i državu, poručio je Šapić.

Aleksandar Šapić ponovo izabran za gradonačelnika Beograda
FOTO: mondo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je veoma srećan što Beograd izlazi iz perioda privremenog upravljanja i da će već sledeće nedelje biti održana nova sednica Skupštine na kojoj će biti usvojen budžet grada za 2024. godinu. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Fokusiran sam na sledeće što dolazi i velikim izazovima koji su pred nama, posebno usvajanja budžeta, i zbog obezbeđivanja isplate po 20.000 dinara za roditelje školaraca u Beogradu", rekao je Šapić novinarima.

Poručio je medijima koji su ga nazivali odlazećim gradonačelnikom da to slobodno mogu ponovo da rade, istakavši da posle četvorogodišnjeg mandata, nema više nameru da se bavi politikom.

"Nakon 18-19 godina u lokalnoj politici, mislim da je dosta", rekao je Šapić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Naglasio je da će se kao gradonačelnik "posvetiti velikim stvarima i pokušati da iskoristi povoljan ekonomski trenutak u našoj zemlji, a pre svega projektima Ekspo 2027 i Beogradski metro".

"Nadam se da ćemo do 2030. imati metro", poručio je Šapić. 

Na pitanje o Starom savskom mostu, gradonačelnik je rekao da će njegovo izmeštanje početi u septembru, a da se za početak radova na tunelu čeka bušilica koja je naručena za taj projekat.

"Verujem da će do kraja 2026. biti završen novi most i da će biti uspostavljen saobraćaj u jednoj cevi tunela između Ekonomskog fakulteta i Despota Stefana", rekao je gradonačelnik.

Na pitanje o Generalštabu i Sajmu, Šapić je rekao da se tim projektima bavi Republika i dodao da je uveren da će biti rešeni u najboljem interesu Beograđana.

Šapić smatra da aktuelni sajam ne zadovoljama potrebe Beograda, kao i da su sajmovi u svim evropskim gradovima van centra grada, kao što će to biti i sajam izgrađen u okviru "Ekspa".

Na pitanje novinara o nezadovoljstvu dela radnika GSP-a time što se linije ustupaju privatnicima, gradonačelnik je odgovorio da Beograd postaje "zatočenik GSP-a".

Naveo je da Grad GSP-u, kao i privatnicima, plaća prevoz, ali mnogo više nego privatnicima.

"Grad je u obavezi i da kupuje vozila, održava ih i isplaćuje plate. Privatnici sve to sami rade za manje para", naveo je Šapić.

Takođe, rekao je da Beograd više neće prihvatati donacije 40 godina starih tramvaja iz Švajcarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA