Dragan Đurđević isključen iz SRS "Dr Vojislav Šešelj"

Iz Srpske radikalne stranke /SRS/ "Dr Vojislav Šešelj" isključen je Dragan Đurđević, dosadašnji predsjednik Izvršnog odbora stranke i aktuelni predsjednik Skupštine grada Bijeljina, rekao je Srni predsjednik ove partije Mirko Blagojević.

Dragan Đurđević isključen iz SRS "Dr Vojislav Šešelj"

Blagojević je naveo da stranka trenutno radi u vanrednim okolnostima, jer su raspušteni bijeljinski Opštinski odbor i Izvršni odbor stranke.

"Đurđević je smijenjen jer je već duže djelovao destruktivno, smjenjivao je direktore, pri čemu je posebno interesantan slučaj smjene direktora Agencije za mala i srednja preduzeća Vujadina Popovića koji je smijenjen na zatvorenoj sjednici Skupštine grada, bez ijedne konsultacije i saglasnosti sa organima stranke", pojasnio je Blagojević.

On je napomenuo da je odluku o smjeni imao pravo da donese u skladu sa članom 23 Statuta stranke.

Blagojević je rekao da je Đurđević "rasturao" stranku i u potpunosti uništio funkcionisanje odbora u Bratuncu, Bijeljini i Ugljeviku.

"Članstvo nam je podvodio pod djelovanje i uz djelovanje SDS-a, baš kao što je to nekad radio /predsjednik Srpske radikalne stranke Republike Srpske Milanko Mihajlica, a međuljudski odnosi u stranci su, zahvaljujući njemu, postali nepodnošljivi", rekao je Blagojević.

On je najavio da će u najskorije vrijeme biti održana vanredna izborna skupština stranke. Srna je pokušala da dobije komentar Dragana Đurđevića, ali on nije bio dostupan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA