SDA u vladi RS samo s novim kandidatom

SDA bi mogla ući u vladu RS ako predloži novog kandidata, rekla je danas na stranačkoj konferenciji za novinare Dušica Savić, portparol SNSD-a.

SDA u vladi RS samo s novim kandidatom

Ona je kategorički rekla da je za SNSD Dževad Mahmutović, kandidat Predsjedništva SDA za ministra trgovine i turizma u Vladi RS, apsolutno neprihvatljiv.

Istakla je da SNSD žali što su se kroz medije provlačila imena raznih ljudi na različite ministarske pozicije, a koji sa tim nisu imali nikakve veze, te je dodala da će prvi put imena biti saopštena kada se mandatar Željka Cvijanović na sutrašnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine RS obrati poslanicima.

Izrazila je protest na, kako je rekla, neprimjerene komentare opozicije na račun mandatara zbog njenog pola, te je istakla da opozicija nije iznijela nijednu konkretnu primjedbu ili prijedlog.

"Veoma je neprimjerena i kritika na račun nekoga ko još nije dobio priliku da se svojim radom dokaže i pokaže", rekla je Savićeva i ocijenila je da je opozicija, nedolaskom na konsultacije kod mandatara, propustila priliku da kaže svoje stavove i prijedloge, pokazujući tako neodgovornost prema građanima i zaštiti njihovih interesa.

Ona je navela da je veoma važno što su u vrijeme priprema za izbor nove vlade sve institucije Republike Srpske nesmetano funkcionisale, što dokazuje institucionalnu stabilnost Srpske.

Cvijanovićeva je juče održala konsultacije sa predstavnicima nekoliko nevladinih organizacija na kojima je dogovoreno da ženske grupe iz RS čine sastavno tijelo vlade po pitanjima rodne ravnopravnosti.

Nada Golubović, predsjednik Udruženih žena Banjaluka, je istakla da je poseban fokus na sastanku stavljen na zapošljavanje žena, s obzirom na to da je to predviđeno i strateškim planom za zapošljavanje od 2011. do 2015. godine.

"I dalje ćemo sarađivati nakon prvog inicijalnog sastanka, a razgovarali smo i o problemima drugih nevladinih organizacija", rekla je Golubovićeva.

Radmila Žigić, predsjednik Organizacije žena "Lara" iz Bijeljine, je rekla da je položaj žena znatno unaprijeđen ulaskom većeg broja pripadnica ovog pola u vladu.

"Do sada smo imali dobru saradnju sa pojedinim ministarstvima, a sada imamo mogućnost da tu saradnju znatno proširimo", navela je ona.

Ognjen Tadić, potpredsjednik SDS-a, je istakao da ta stranka neće dati podršku Cvijanovićevoj vladi.

"Možda je jedino rješenje bilo da RS ne proživljava dalju agoniju u ovih godinu i po dana do narednih izbora je da bude formirana vlada nacionalnog jedinstva. Nažalost, ovdje se vodi stranačka, a ne nacionalna politika i proći ćemo kako ćemo proći svi zajedno", rekao je Tadić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

19°

  • 20:00

    18°C
  • 23:00

    15°C
  • 02:00

    10°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

106 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

313 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 16:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI