Hiljade putnika čeka letove

Hiljade putnika na aerodromima u Australiji čeka obnavljanje aviosaobraćaja.

Hiljade putnika čeka letove

Vazdušni prostor i dalje nije siguran zbog čileanskog vulkana Pujehue. Procenjuje se da je u protekla dva dana oko 60 hiljada putnika nije moglo da otputuje na željeno odredište. Adelaida, Tasmanija i Novi Zeland i dalje su nedostupni hiljadama putnika, koji na aerodromima čekaju i po dva dana.

Prethodnih dana najkritičnija situacija je bila na relaciji do i od Melburna, drugog po veličini grada u Australiji. Međutim, situacija se polako normalizuje, a aviokompanije Kvantas i Džetstar uvode dodatne letove za sve one koji su prethodnih dana bili zarobljeni na aerodromu.

"Obnovili smo letove za Melburn, jer je došlo do raščišćavanja vazdušnog prostora. Međutim, letovi za Adelaidu, Tasmaniju i Novi Zeland i dalje su obustavljeni. U zadnja dva dana otkazano je oko 360 letova, a prevoz do svog odredišta i dalje čeka 20 hiljada Kvantasvih putnika", kazala je Olivija Virt, portparolka aviokompanije Kvantas.

Novozelandski nacionalni avioprevoznik nesmetano je prevozio putnike, a umesto ukidanja letova u toj kompaniji odlučili su da donekle izmene rute. Zvaničnici novozelandskog civilnog vazduhoplovstva kažu da se situacija iznad Okeanije polako popravlja. Predviđanja su, međutim da, sve i da vulkan Pujehua momentalno prestane da izbacuje pepeo - bilo bi potrebmo nekoliko dana da se vazdušni prostor u tom delu u potpunosti raščisti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA