Poskupjela putarina u Srbiji, ovo su nove cijene

U Srbiji je putarina od ponoći poskupjela za oko 10 odsto na osnovu novog cjenovnika Puteva Srbije, na koji je saglasnost dala Vlada Srbije.

Poskupjela putarina u Srbiji, ovo su nove cijene

Tako putarina od Beograda do Šida košta 500 dinara (8, 3 KM). Od Obrenovca do Preljine putarina košta 560 dinara (9,3 KM), dok će put od Beograda do Subotice biti skuplji za 70 dinara i koštaće 800 (13,3 KM) umjesto 730 dinara. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Nova cijena putarine od Beograda do Niša (jug) je 1.130 (18,8 KM) ili za 110 dinara skuplja, a od Beograda do Dimitrovgrada viša je 160 dinara i umjesto 1.510 vozači će plaćati 1.670 dinara (27,8 KM).

Za po 50 dinara poskupjeće i putarine od Beograda do Batočine pa će nova cijena biti 500 (8, 3 KM dinara, dok će se od Beograda do Vrbasa plaćati 470 dinara (7,8 KM) umjesto 420 dinara.

U odluci o visini posebne naknade za upotrebu javnog puta, njegovog dijela i putnog objekta je precizirano da plaćanjem putarine putem uređaja za elektronsku naplatu putarine, fizičko i pravno lice, korisnik motornog vozila četvrte kategorije emisijskog razreda "EURO 6", ostvaruje popust od 10 odsto koji se obračunava na iznos umanjen za popust na elektronsku naplatu putarine od šest odsto.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ova stavka će se primjenjivati 30 dana od dana objavljivanja odluke zbog potrebnih tehničkih prilagođavanja u sistemu za naplatu putarine.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je ranije da se novcem od povećanja cijene putarina finansira održavanje puteva, koji moraju da budu konkurenti jer je Srbija tranzitna zemlja i dodao da očekuje da država ove godine od naplate putarina prihoduje 48 do 50 milijardi dinara.

-Povećanje cene putarine bio je predlog „Puteva Srbije“', vlada je to usvojila, a ja sam insistirao da svi koji koriste 'tag' imaju 6,0 odsto popusta, što su gotovo sva teretna i deo putničkih vozila -rekao je Vesić, saopštilo je resorno ministarstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA