Počela edukacija osnovaca - potrošača

Udruženje potrošača "Zvono" iz Bijeljine počelo je danas realizaciju završnih aktivnosti u okviru projekta "Edukativna radionica za osnovce potrošače", koji će biti realizovan u svih 14 osnovnih škola regije Bijeljina.

Počela edukacija osnovaca - potrošača

Na prezentaciji ovog projekta, koji je podržalo Ministarstvo trgovine i turizma Srpske, učenicima su podijeljeni informativni leci, brošure kao i Potrošački bukvar za osnovce.

Predstavnik Ministarstva trgovine i turizma Srpske Marica Đokić rekla je da ovo ministarstvo aktivno sarađuje sa svih sedam udruženja potrošača Republike Srpske, te da je njihova saradnja od izuzetnog značaja za potrošače.

"Udruženja direktno na terenu sarađuje sa potrošačima, a resorno ministartvo nastoji da im približi njihova prava i obaveze predviđene zakonom", rekla je Đokićeva.

Ona je napomenula da je veoma važno da svi potrošači, od osnovaca pa do penzionera, znaju svoja prava.

"Ministarstvo trgovine i turizma na različite načine podržava rad udruženja potrošača u Srpskoj, sufinansiranjem režijskih i materijalnih troškova kao i putem podrške rada na projektima", rekla je Đokićeva.

Predsjednik Skupštine Udruženja potrošača "Zvono" Bijeljina Marko Maksimović napomenuo je da je u prethodnom periodu ovo udruženje edukovalo 170 trgovaca i 350 srednjoškolaca iz Bijeljine, što je urodilo mnogo manjim brojem prijava i nesporazuma između trgovaca i potrošača.

"Projektom koji se realizuje u osnovnim školama regije Bijeljina biće obučeno oko 300 osnovaca", rekao je Maksimović.

Direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić", u kojoj je danas realizovan projekat, Dragorad Vasić rekao je da je ovo najbolji trenutak za ovakvu obuku.

"Ovo je prilika da najmlađu populaciju na našem tržištu obučimo pravilima potrošačkog društva u kome su oni veći sudionici i veći korisnici nego odrasli", rekao je Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA