Obilježavanje ekoloških praznika

Članovi Saveza ekoloških snaga /SES/ Bijeljina obilježavaju danas i sutra u Ekološko-istraživačkom centru "Jezera" dva velika ekološka praznika – Svjetski dan šuma i Svjetski dan voda.

Obilježavanje ekoloških praznika

Vujićeva je pozvala sugrađane da tokom vikenda dođu u Eko-centar i pridruže se članovima Eko-puta u raznim aktivnostima sa porukom za očuvanje šuma i vodenih površina.

"Danas planiramo oplemenjivanje prostora Eko-centra tako što ćemo posaditi sadnice voća koje smo dobili donacijom naših sugrađana. U Eko-centru smo od 11.00 časova. Za sutra je planirano da se organizuje `šetnja za vodu` u Eko-centru, a ronioci će zaroniti u jezero radi utvrđivanja stanja ribljeg fonda i kvaliteta vode", rekla je Srni koordinator SES-a Snežana Jagodić Vujić.

Ona je dodala da, ukoliko sutra bude loše vrijeme sa kišom, aktivisti neće izlaziti u Eko centar "Jezera", a planirane aktivnosti će biti otkazane.

Vujićeva je dodala da će aktivisti Udruženja danas u jezera ubaciti i nešto riblje mlađi koju su dobili donacijom građana.

Ona je rekla da će danas u Eko-centar stići i veliki kontejner, poklon Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine opštine Bijeljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA