Podneseno 985 zahtjeva za podsticaje

Agrarnom fondu grada Bijeljina do 31. decembra prošle godine podneseno je 985 zahtjeva za podsticaj poljoprivredne proizvodnje, od kojih je najviše za stočarstvo - 627.

Podneseno 985 zahtjeva za podsticaje

Od ukupnog broja podnesenih zahtjeva, 75 nije ispunilo uslove po Pravilniku o podsticajima. Nisu ispunila uslove dva zahtjeva koja se odnose na organizovani otkup povrća i voća.

Odbijena su dva zahtjeva za podršku voćarstvu, jedan za podršku plasteničkoj proizvodnji, osam za podršku stočarstvu - vlastiti uzgoj junica, 15 za podršku nabavke teladi za dalji tov, 13 za podršku nabavke prasadi za dalji tov, te jedan zahtjev za podršku vlastitog uzgoja nazimica.

Odbijeno je 12 zahtjeva za podršku izgradnje infrastrukture, 15 zahtjeva za sredstva za vanredne i nepredviđene situacije, te šest za pomoć udruženjima.

Od ukupno podnesena 627 zahtjeva za podršku stočarstvu iz Agrarnog fonda, 37 ne ispunjava uslove prema Pravilniku o načinu i uslovima podsticaja u poljoprivrednoj proizvodnji. Za podsticaje, koji su isplaćeni za ovu granu poljoprivrede, bilo je potrebno 312.000 KM.

Agrarni fond grada Bijeljina na godišnjem nivou raspolaže ukupnim sredstvima od 1.550.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA