Gej parada u Zagrebu

Današnju "Gej paradu" u Zagrebu obezbjeđivaće do sada najveći broj policajaca, a svaki oblik nasilja prema učesnicima povorke biće tretiran kao zločin iz mržnje.

Gej parada u Zagrebu

Portparol hrvatskog Ministarstva unutrašnjih poslova Krunoslav Borovec nije juče na konferenciji za novinare želio da otkrije tačan broj policajaca koji će obezbjeđivati ovaj skup, na kojem se očekuje oko hiljadu učesnika, ali je rekao da će pripadnika MUP-a biti više nego u Splitu.

On je dodao da će policija obezbjeđivati šire gradsko područje a ne samo rutu kojom će se kretati povorka. Prema njegovim riječima, policija je zamolila organizatore da izmijene rutu, kako bi izbjegli Varšavsku ulicu, Cvjetni trg, te Preradovićevu ulicu, međutim ti prijedlozi nisu uvaženi.

"Uvijek postoji opasnost od iracionalnih počinilaca, čije je namjere teško unaprijed predvidjeti, ali mi smo spremni da spriječimo bilo kakvo organizovano nasilje", istakao je Borovec. Tokom "Gej parade" koja je nedavno održana u Splitu povrijeđeno je više lica, među kojima i četiri novinara, a skup je prekinut nakon što je povorka zasuta kamenjem, petardama, topovskim uradima i bakljama. Skup je obezbjeđivalo oko 700 policajaca, i to većinom interventne policije pod punom spremom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA