Završena nastava u osnovnim i srednjim šoklama

Nastava u školskoj 2010/2011. završena je juče za 91 hiljadu 260 učenika osnovnih i 36 hiljada 716 učenika srednjih škola.

Završena nastava u osnovnim i srednjim šoklama

Nastava za učenike devetih razreda zavšena je 3. juna, dok su maturanti srednjih škola ovu školsku godinu završili 20. maja.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović čestitao je danas učenicima kraj školske godine i pozvao ih da se odazovu akciji "Pokloni knjigu, pomozi drugu".

Cilj ove akcije je da se udžbenici ostave u školi i da se na taj način pomogne đacima naredne generacije u nabavci školskih knjiga.

„Uvjeren sam da smo i ovu školsku godinu završili odličnim uspjehom, kako učenici koji su bogatiji za nova znanja, tako i nastavnici koji su uspješno savladali naprednu informatičku obuku. Zahvaljujući tome, kao i informatičkom opremanju škola, bilježimo značajan iskorak u primjeni informacionih tehnologija u nastavi", ocijenio je ministar Kasipović posljednjeg dana ove školske godine.

On je ukazao i na značaj uspostavljanja portala eObrazovanje koji je, kako je rekao Kasipović, omogućio bolju komunikaciju između Ministarstva prosvjete i kulture i obrazovnih ustanova, kao i razmjenu informacija između svih učesnika u obrazovnom procesu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA