Odabrano rješenje za multifunkcionalni kompleks

„Kompleks komercijalne djelatnosti, kulture i parkiranja“ na potezu od Biblioteke „Filip Višnjić“ do Tržnog centra „Emporium“ mogao bi biti novi objekat po kojem će Bijeljina biti prepoznatljiva.

Odabrano rješenje za multifunkcionalni kompleks

Na međunarodni konkurs opštine Bijeljina za idejno rješenje kompleksa pristiglo je deset radova, a autori prvonagrađenog su na ovom prostoru predvidjeli multifunkcionalni objekat sa oko 30.000 kvadratnih metara korisnog prostora za kulturne, komercijalne i zabavne djelatnosti, a ispod zgrade je predviđena podzemna garaža sa najmanje 500 parking-mjesta. Pored atraktivne fasade, idejnim rješenjem je predviđena i kupola iznad središnjeg dijela zgrade koja će dominirati.

Na prezentaciji idejnih rješenja, načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić je istakao da je procijenjena cijena izgradnje kompleksa najmanje 30 miliona konvertibilnih maraka i da će Opština za ostvarenje ovog projekta tražiti suinvestitora. Izgradnja multifunkcionalnog kompleksa u centru grada će predstavljati samo prvi korak u očekivanom preuređenju gradskog Trga, a podzemna garaža se može u potpunosti uklopiti u namjeru da se saobraćaj izmjesti sa Trga koji bi tako postao pješačka zona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA