Nema podrške izmjenama izbornog zakona

  • BiH
  • 03. Jun 2013.

Predsjednik Socijaldemokratske partije /SDP/ BiH Zlatko Lagumdžija izjavio je da ova partija neće podržati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, koji je Savjet ministara BiH utvrdio prošle sedmice, jer ne odražava dogovor koji su usaglasili SNSD i SDP.

Nema podrške izmjenama izbornog zakona

"To ne odražava onaj zakon koji su usaglasili SNSD i SDP, a koji je potom dobio podršku šest političkih stranaka. Zakon koji je sada u parlamentu BiH nije zakon koji će SDP podržati", rekao je Lagumdžija novinarima.

On je napomenuo da je prijedlog zakona koji je Savjet ministara uputio u parlamentarnu proceduru donesen većinom glasova, ali da on kao ministar nije glasao za njega, jer ne odražava inicijalni dogovor stranaka.

Savjet ministara BiH je prošle sedmice većinom glasova utvrdio Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, kojim se pojedine odredbe ovog zakona usklađuju s odlukom Ustavnog suda BiH u dijelu koji se odnosi na nazive opština u Republici Srpskoj i pitanje izbora u Mostaru.

Izmjenama Zakona definisano je i da će se svi glasački listići brojati na biračkim mjestima, osim glasačkih listića birača koji su glasali poštom, u odsustvu, kao i nepotvrđenih glasačkih listića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA