Uslovi za rad u parlamentu BiH nisu bezbjedni

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da uslovi za rad u parlamentu BiH nisu bezbjedni i da će to biti problem u budućnosti.

Uslovi za rad u parlamentu BiH nisu bezbjedni

Dodik je nakon sastanka sa predsjednikom Vlade Srpske Željkom Cvijanović rekao novinarima da je u stalnoj komunikaciji sa predstavnicima Republike Srpske u zajedničkim institucijama i radnicima koji ne mogu da izađu iz zgrade parlamenta.

Prema njegovim riječima, riječ je o politički motivisanim skupovima sa ciljem da bude nametnuta određena politika, a pokušaji blokade izlaska govore da se ide na radikalnije mjere.

Predsjednik Srpske rekao je da je u Istočnom Sarajevu, u dogovoru sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislavom Jovičićem, podignuta pripravnost specijalne jedinice policije i da je spremna da sa Policijom Federacije BiH i bezbjednosnim agencijama BiH riješi problem blokade zgrade parlamenta BiH, ukoliko bude bilo potrebe.

Jovičić je uputio danas pripadnike Specijalne jedinice policije u Istočno Sarajevo zbog dešavanja oko zgrade zajedničkih institucija u Sarajevu i eventualne potrebe evakuacije predstavnika iz Republike Srpske u parlamentu BiH i Savjetu ministara BiH.

Ispred zgrade institucija BiH na Marijin dvoru u Sarajevu juče su počeli protesti građana zbog neizdavanja jedinstvenog matičnog broja građana na području Federacije BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

20°

  • 17:00

    20°C
  • 20:00

    16°C
  • 23:00

    12°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

106 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

313 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 13:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI