Svečano za Pantelinske dane

Slavski dani u opštini Bijeljina će biti ispunjeni brojnim i raznovrsnim manifestacijama, zaključak je članova Organizacionog odbora za obilježavanje Pantelinskih svečanosti.

Svečano za Pantelinske dane

Ovogodišnje svečanosti će u petak 29. jula tradicionalno otvoriti Moto susreti „Dani grmljavine" na prostoru diskoteke „Imperio". Sportske manifestacije biće nastavljene konjičkim trkama i „Fijakerijadom" na hipodromu na Obriježi, a narednih dana biće održani turniri u fudbalu, uličnom basketu i plivačkim disciplinama.

Uoči Ilindana i na sam ovaj praznik tradicionalno će biti svečano u Janji uz neizbježni Ilindanski vašar. Nakon Ilindana, kulturne i sportske manifestacije se sele u Bijeljinu gdje se za publiku spremaju izložbe, promocije knjiga, koncerti...

Između ostalog, u Gradskoj galeriji će biti održan treći „Bijeljinski likovni salon", a u Muzeju Semberije u planu je održavanje izložbe starina bijeljinskog kolekcionara Slađana Mikića. Jedan od zaštitnih znakova Pantelinskih dana

- Drinska regata koja svake godine privalači sve više zaljubljenika u ovu rijeku, ove godine će se održati u nedelju, 7. avgusta. Svečana sjednica Skupštine opštine Bijeljina, na kojoj će biti dodijeljena opštinska priznanja zakazana je za 8. avgust, a Pantelinski dani se završavaju 9. avgusta, liturgijom u crkvi Svetog Đorđa, litijom kroz grad i lomljenjem slavskog kolača na gradskom Trgu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 08:00

    9°C
  • 11:00

    14°C
  • 14:00

    21°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

93 cm

Promjena: -2cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI