Stvoriti bolji poslovni ambijent za investitore

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je danas u Bijeljini da Ministarstvo intenzivno radi na kreiranju poslovnog ambijenta s ciljem privlačenja domaćih i stranih investicija.

Stvoriti bolji poslovni ambijent za investitore

"Nove investicije znače i otvaranje novih radnih mjesta, zbog čega Zakon o uređenju prostora i građenju koji je od maja na snazi definiše obaveze investitora, smanjuje procedure i potrebnu poslovnu dokumentaciju i olakšava poslovni ambijent u Republici Srpskoj", rekla je Golićeva na sastanku sa privrednicima u Područnoj privrednoj komori Bijeljina.

Predsjednik Komore Mihajlo Vidić rekao je da je najveći problem privrednika u građevinarstvu rad na crno i nelojalna konkurencija u ovoj oblasti.

"Važno je da se na kapitalnim projektima u regionu maksimalno angažuju domaće kompanije i domaća radna snaga, jer se borimo za svako radno mjesto", rekao je Vidić.

Golićeva je tokom razgovora sa predstavnicima građevinara u bijeljinskoj regiji naglasila da se i Ministarstvo zalaže za prvenstveno angažovanje domaće građevinske operative i domaće radne snage.

Ona je podsjetila na brojne kapitalne infrastrukturne projekte u Srpskoj gdje je angažovana domaća građevinske operativa i uposleni domaći radnici, poput izgradnje autoputa, Termoelektrane Stanari, Hidroelektrane Ulog, kao i početak kapitalnog projekta izgradnje "Južnog toka" u Republici Srpskoj.

Golićeva je istakla da gotovo 70 odsto lokalnih zajednica u Srpskoj nema prostorne planove ili ti planovi nisu ažurirani i da se intenzivira saradnja resornog ministarstva i lokalnih zajednica u uređenju ove oblasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA