Spektar dobrih djela

Firma "Spektar drink" je povodom obilježavanja 17 godina postojanja i rada, a sa ciljem da pruži podršku onima koji se bave društveno korisnim radom, dodijelila jednokratnu novčanu pomoć organizacijama koje su svojim angažovanjem dale doprinos razvoju lokalne zajednice.

Spektar dobrih djela

"Spektar drink", firma koja se bavi proizvodnjom bezalkoholnih pića, voćnih sokova, voćnih sirupa, rakije, marmelade, šećera u kocki, kao i punjenjem jestivog ulja i prodajom prehrambenih proizvoda, proslavila je 17 godina postojanja.

-Sveobuhvatna je ekonomska kriza i mi smo odlučili da naš jubilej proslavimo na skroman način i da ovom prilikom dodijelimo malu novčanu pomoć organizacijama koje se bave društveno korisnim radom. Nadamo se da će dodijeljena pomoć, i pored svog skromnog iznosa, biti značajna u vašem daljem pregalaštvu i radu, izjavio je direktor "Spektar drinka" Đorđe Slavinjak, prilikom uručivanja pomoći u iznosu od po 500 maraka.

Pomoć su dobili Udruženje paraplegičara, Udruženje distrofičara, Udruženje za pomoć djeci sa posebnim potrebama "Nada", Udruženje porodica zarobljenih i poginulih boraca, te Planinarsko društvo "Majevica" , društvo koje je, kako ocjenjuju u "Spektar drinku", dalo značajan doprinos ekologiji i očuvanju životne sredine, kao i KUD-u "Glogovac" iz Glogovca za doprinos u razvoju, očuvanju tradicije i narodnog stvaralaštva.

- Zahvalna sam i srećna što ovu donaciju mogu primiti u ime članova Udruženja paraplegičara, oboljelih od dječije paralize i ostalih invalidnih lica. Hvala na vašoj dobroti, prijateljstvu i svemu što ste do sada učinili za nas. Velika je poruka koju šaljete, a to je da tajna sreće i uspjeha nije u posjedovanju, nego u darivanju, rekla je predsjednica ovog udruženja LJiljana Rikić.

- Đorđe Slavinjak je jedan izuzetan human čovjek koji razumije probleme u društvu. Ovaj njegov gest nam je i izuzetna moralna podrška, naglasio je Žarko Radić, predsjednik Udruženja porodica zarobljenih i poginulih boraca Bijeljina.

Udruženje distrofičara nalazi se u izuzetno teškom finansijskom položaju, te je za njih ova novčana pomoć itekako značajna. Slavko Reljić, izvršni direktor Udruženja, ističe da nemaju sredstva za rad, isključeni su im struja i telefon, jer od Grada skoro devet mjeseci nisu dobili novac za materijalne troškove.

-U više navrata "Spektar drink" je pomagao naše udruženje davanjem svojih proizvoda, a ova sredstva ćemo uručiti porodicama koje su članovi udruženja "Nada'', a kojima je pomoć neophodna, kaže Slavica Kovrlija.

Da nije bilo podrške Đorđa Slavinjaka izostala bi potvrda o vrijednom radu djece iz Glavičica. Naime, kako je potvrdio Željko Perković, koreograf KUD-a "Glavičice", on im je pomogao da odu na dječiji festival folklora u Zvornik iz kog su se vratili okićeni sa pet diploma. M.R.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 17:00

    15°C
  • 20:00

    14°C
  • 23:00

    11°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

160 cm

Promjena: 8cm

Sava Jamena

310 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 15:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI